Leveranciers kunnen Leuvensestraat in Tienen praktisch niet bereiken

wegverzakking
De wegverzakking op enkele meters verwijderd van het kruispunt van de Oude Vestenstraat met de Leuvensestraat in Tienen heeft zware gevolgen voor de belangrijkste winkelstraat van de stad. Dit incident maakt het voor toeleveranciers haast niet mogelijk om de winkels te bevoorraden.

Pech blijft de handelaars van de Leuvensestraat in Tienen achtervolgen. Na de frustrerende coronabeperkingen wordt vooral het onderste deel al maanden getroffen door weinig passage omwille van de werken op de Grote Markt. De stortregens van de voorbije weken zette de straat, garages en kelders op een paar dagen vier keer onder water, waarbij grote hoeveelheden goederen tot de afvalcontainer werden veroordeeld.

Tot overmaat van ramp deed zich gisteren in de loop van de namiddag een wegverzakking voor in de Oude Vestenstraat op enkele meters afstand van het kruispunt met de Leuvensestraat. Een doorgang is, met uitzondering voor fietsers en voetgangers, onmogelijk.

Eens te meer zitten de handelaren van de Leuvensestraat met de handen in de haren, want iedere bevoorrading is zo goed als onmogelijk. Het is een lange, kronkelende straat met éénrichtingsverkeer en slechts één rijvak, hetgeen zelfs uitzonderlijk tweerichtingsverkeer uitsluit. De enige overblijvende optie die overblijft is de Oude Vestenstraat. Personenwagens kunnen nog wel rechtsomkeer maken, voor vrachtwagens is dat uitgesloten. Achteruitrijden dan maar? Hoe doe je dat met een goed uitgekiende wegversmalling aan de basisschool Klein Atheneum. Rest de Gilainstraat en dan enkele honderden meter te voet en steekwagentjes afleggen.

Lees verder onder de foto

Leuv_2

Wie heb ik aan de lijn?

Een buurtbewoner vertelt hoe een bereidwillige dame op 6 juli enkele minuten na de verzakking net op tijd automobilisten kon waarschuwen. Ze belde meteen ook in paniek naar de hulpdiensten waar ze tot haar enorme frustratie geconfronteerd werd met het riedeltje vragen dat standaard op iedere beller wordt afgevuurd en de boodschap dat het gesprek wordt opgenomen. Het duurt al bij al slechts enkele seconden, maar in noodsituaties lijkt dat een eeuwigheid.

Leuv_1

Lees meer over