Eindejaarsactie in Tienen maakt shoppen aantrekkelijk

18 december 2020 | 07u56 | Gepost door redactie
Eindejaarsactie
Handelaarsvereniging KWIXX in Tienen hoopt met een aantrekkelijke eindejaarsactie de laatste shoppingdagen van het jaar toch nog aantrekkelijk te maken. In totaal zullen KWIXX en de stad zo € 9.000 aan T-bons weg geven. (Archieffoto)

“Wie een aankoop doet bij een deelnemende handels- of horecazaak, kan zijn kassaticket, met op de achterzijde zijn contactgegevens, achterlaten bij de handelaar of binnenbrengen in de inzamelpunten in de Streekshop of in het stadhuis, allebei op de Grote Markt”, zegt schepen van Economie Eddy Poffé. “Bij online aankopen mag men een print van zijn aankoopbewijs gebruiken.”

Op de woensdagen 23 en 30 december en 6 januari 2021 worden er telkens 38 winnaars (maximum één winnaar per handelszaak per trekking) geloot die kans maken op T-bons ter waarde van € 50, € 100, € 250 of € 500.

Poffé: “Wij willen met deze actie consumenten aansporen lokaal te shoppen en hen kennis te laten maken met het gebruiksgemak van de T-bon. Voor de handelaars hebben wij een online infosessie  georganiseerd.

In Tienen kan men tijdens de laatste drie weekends van december op vrijdag en zaterdag alvast twee uur gratis parkeren, met uitzondering van de private parkings uitgebaat door APCOA in de Oude vestenstraat en Leuvensestraat. In de blauwe zones dient wel nog een parkeerschijf gelegd te worden.

Bijkomend komen er ook een aantal tijdelijke fietsenstallingen op de kruising van de Spiegelstraat met de Nieuwstraat, op de kruising van de Peperstraat met de Broekstraat, op de kruising van de Leuvensestraat met de Oude Leuvensestraat en in de Broekstraat ter hoogte van de doorgang naar het Sint-Jorisplein. De dienst Evenementen en Toerisme zorgt tijdens het koopweekend voor aangepaste animatie.

Lees meer over