Bioleverancier Marma gaat voluit voor groene energie

3 december 2020 | 10u07 | Gepost door redactie
Zonnepanerlen op biobedrijf Marma
Insaver, een dochterbedrijf van Luminus, installeerde 480 zonnepanelen op het dak van de magazijnen van Marma, de Tiense groothandel in natuurlijke en bioproducten. Marma zal de lokaal geproduceerde groene energie volledig zelf verbruiken.

Marma is een familiebedrijf uit Tienen dat zorgt voor de distributie van bewuste en duurzame ecologische en biologische producten. Het bedrijf bestaat al meer dan twintig jaar. Naast het aanbieden van eigen kwaliteitsmerken en distributiemerken biedt het bedrijf ook gezonde alternatieven voor vegetariërs, veganisten en mensen met een allergie of intolerantie voor gluten of lactose. Naast voeding omvat het gamma van Marma ook duurzame verzorgings- en lifestyleproducten als schoonmaakmiddelen. Voor vrijwel alle dagelijkse producten biedt het bedrijf natuurlijke alternatieven aan die passen in een gezonde levensstijl.

“Steeds meer mensen worden bewust van het belang van gezonde en biologische voeding”, zegt Steve Portauwe, CEO van Marma. “Het duurzame en ecologische speelt hierbij een belangrijke rol. Als leverancier van bioproducten willen we zelf het goede voorbeeld geven. Dankzij de zonnepanelen op het dak van onze magazijnen worden alle biologische voedingsmiddelen nu ook op groene en duurzame wijze gekoeld. Als de zon volop schijnt, gebruiken we de geproduceerde groene energie om onze diepvrieskamers te laten afkoelen tot min 25°C. Zo vermijden we dat onze diepvrieskamers na zonsondergang op fossiele energie moeten draaien. We gebruiken onze diepvrieskamers dus eigenlijk als een soort batterij.”

Jan Pollaris, CEO van Insaver: “Zonne-energie blijft een interessante investering voor bedrijven omwille van de gunstige prijs en het rendement. De huidige generatie zonnepanelen zijn niet alleen goedkoper maar ook performanter geworden. Bovendien is zonne-energie ook een duurzame keuze.”

De 480 zonnepanelen op het dak van Marma hebben een vermogen van 163 KWp en zullen elk jaar 152 MWh groene energie produceren. Dit komt overeen met het jaarlijkse verbruik van ongeveer 50 gezinnen. Hiermee wordt elk jaar 37 ton CO2 vermeden.

Lees meer over