Zaterdagmarkt aangepast

5 november 2020 | 16u10 | Gepost door redactie
Marktkramers Scherpenheuvel naar nieuwe locatie
Op de wekelijkse markt zijn alleen nog kramen toegelaten die essentiële goederen aanbieden. Daardoor blijven er ongeveer een 30-tal marktkramen over in Scherpenheuvel, die worden samen gebracht op de Zuidervest. Voor de bezoekers van de markt gelden strikte regels om eenieders veiligheid te garanderen.

Met de verhuis van de kramen wordt er ook extra gewezen op de maatregelen die hier van toepassing zijn:

Wat betreft de marktkramers:

Bezoekers van de zaterdagmarkt in Scherpenheuvel kunnen nog bij een 30-tal kramen hun inkopen doen. Het gaat dan vooral over voedingskramen, kramen die verzorgings- en hygiëneproducten en bloemen verkopen. Voeding en drank mogen dan wel verkocht worden, ter plaatse consumeren is niet toegelaten", zegt Schepen Kris Peetermans (Open Vld).

Wat betreft de bezoekers:

Bezoekers zijn verplicht om een mondneusmasker te dragen en hun handen te ontsmetten aan de ingang. Er zal éénrichtingsverkeer zijn en de anderhalve meter afstandsregel blijft gelden. Enkele stewards leiden dit alles in goede banen. Het maximum aantal bezoekers dat wordt toegelaten op de markt bedraagt één bezoeker per 1,5 lopende meter aan het kraam.
“Om alles veilig te laten verlopen betekent dit dat we maximum een 200-tal bezoekers op hetzelfde ogenblik kunnen toelaten op de markt. Bovendien is het verplicht om alleen naar de markt te komen of met maximum één andere persoon van hetzelfde gezin of met iemand waarmee je een nauw contact onderhoudt. De duurtijd van het marktbezoek wordt beperkt tot maximum 30 minuten. Zo krijgt iedereen de kans om boodschappen te doen in alle veiligheid. Ook de politie zal een oogje in het zeil houden”, zegt burgemeester Manu Claes (CD&V), die in Scherpenheuvel-Zichem bevoegd is voor de markten.

Lees meer over