Koningin Mathilde bezoekt Danone

12 oktober 2020 | 20u38 | Gepost door annpeeters
Koningin Mathilde
Hare Majesteit de Koningin nam op maandag 12 oktober 2020 deel aan het evenement SDG Changemakers op de productiesite van Danone in Rotselaar. Het bedrijf gaat zich samen met 52 andere ondernemingen inzetten om klimaatdoelstellingen te halen en wil tegen 2050 CO2-neutraal zijn.

De Koningin werd begroet door burgemeester Jelle Wouters en zat een ronde tafel voor over de manier waarop bedrijfsmodellen kunnen aangepast worden aan de SDGs, dit zijn Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals. Na het gesprek bezocht ze de installaties van het bedrijf en sprak ze er met personeelsleden over de continuïteit van hun activiteit in de context van de COVID-19 epidemie, alsook over enkele verwezenlijkingen die bijdragen aan de implementatie van de SDGs.

De activiteit werd afgesloten met toespraak van de CEO van Danone over 'Hoe te handelen als SDG Changemakers ten dienste van de mensen en van de planeet?'.  Dit bezoek volgt op een reeks gesprekken, die de Koningin heeft gehad met bedrijfsleiders en ook met studenten over de rol die de privé- en de academische sector kan spelen in de uitvoering van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. De Koningin is sedert 2016 Pleitbezorgster van de Duurzame Ontwikkelingsdoestellingen van de VN.

Lees meer over