JAVA Koffie en UZ Brussel openen koffiebar in KidZ Health Castle

15 februari 2021 | 10u31 | Gepost door annpeeters
java
UZ Brussel en The JAVA Coffee Company uit Rotselaar zijn al jaren partners. Sinds 2018 kunnen medewerkers, patiënten en bezoekers terecht in de JAVA Coffee House voor verschillende warme dranken en kleine zoetigheden. Aan het begin van dit nieuwe jaar openden CEO’s prof. dr. Marc Noppen (UZ Brussel) en Kathleen Claes (The JAVA Coffee Company) samen een nieuwe koffiebar in het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel.

UZ Brussel voert al jaar en dag een innovatief facilitair beleid. Zo openen ze in 2018 samen met The JAVA Coffee Company een eerste echte koffiebar in een Belgisch ziekenhuis. Daar worden warme en koude koffiebereidingen geserveerd door professioneel opgeleide barista’s. Door het coronavirus gebeurt dit al bijna een jaar lang uitsluitend in take-away. In januari 2021 openden CEO’s prof. dr. Marc Noppen en Kathleen Claes samen een nieuwe JAVA koffiebar op de site. De nieuwe uitbating bevindt zich ditmaal in het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel.

KidZ Health Castle

Het KidZ Health Castle vertelt een verhaal van een beschermend kasteel en zijn inwoners en bezoekers. 

Dat krijgt vorm door de aanwezigheid van drie speciaal daarvoor gecreëerde personages die duidelijk in het kinderziekenhuiskasteel aanwezig zijn. Die personages spelen de hoofdrol in "Het kasteel van Theodorus", een spannend kinderboek dat door Marc De Bel werd geschreven. De koffiebar wordt dan ook passend omringd door kasteelmuren waarin deze personages geïntegreerd zijn. Het Leuvens bedrijf Stand By heeft gezorgd voor de mooie bestickering van het kasteel. Ook in de menukaart wordt gerefereerd naar de personages. Zo kan je onder meer een Theodorus smoothie bestellen.

Samenwerking CUBZZ

De JAVA koffiebar in het KidZ Health Castle verkoopt onder meer CUBZZ producten. CUBZZ is een nieuw Belgisch merk dat zijn winst gebruikt om bestaande goede doelen ten voordele van kinderen meer slagkracht te geven. Naast SOS Kinderdorpen, het Netwerk tegen Armoede & Rode Neuzendag en Stichting Robin schenkt CUBZZ haar winst nu ook aan het Ridderfonds. 

Steun voor het Ridderfonds

Het Ridderfonds van de UZ Brussel Foundation staat ernstig zieke kinderen en hun ouders financieel en psychologisch bij. Het creëert een warme, healing environment en maakt klinisch wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Wie geeft aan het Ridderfonds weet dat hij heel concreet andere gezinnen helpt tijdens één van de moeilijkste en meest uitdagende periodes in hun leven. Wie het Ridderfonds steunt, reikt een hand uit naar zieke kinderen en de belangrijkste mensen aan hun zijde: ouders en broer(s) en/of zus(sen). Kortom, de schenker wordt zelf een beetje een ridder die ten strijde trekt voor wat juist en rechtvaardig is.

kasteel

Lees meer over