Fitnesscentrum Rotselaar gaat strijd aan met zittende levensstijl

9 maart 2020 | 11u48 | Gepost door redactie
Fitnesscentrum Rotselaar gaat strijd aan met zittende levensstijl
Respiro sport- & gezondheidscentrum uit Rotselaar gaat de strijd aan met een zittende levensstijl via de Technogym campagne. Met de bewustwordingscampagne ‘Let’s Move for a Better World Challenge’ van Technogym wil Respiro de aandacht vestigen op het belang van lichaamsbeweging om obesitas en een sedentaire levensstijl te bestrijden.
Het bericht Fitnesscentrum Rotselaar gaat strijd aan met zittende levensstijl verscheen eerst op Leuven Actueel.
Hoe gaat het in zijn werk

Het doel is om tussen 16 maart en 4 april zo veel mogelijk te bewegen. Iedere beweging die je maakt wordt omgezet in een MOVE. Respiro wil zoveel mogelijk MOVEs met jou en je medesporters verzamelen tussen de periode van 16 maart en 4 april. In ruil voor jouw behaalde MOVEs, ontvangt het Montfortcollege in Rotselaar fitness apparatuur van Technogym. Hoe meer MOVEs we voor Respiro behalen, hoe groter het sportpakket voor ons gekozen goede doel. Of je nu MOVEs maakt tijdens een wandeling in het bos, een groepsles, krachttraining of een indoor cycling-les, iedere beweging telt. Samen sporten voor een gezamenlijk doel maakt bewegen nog eens extra leuk!

De officiële lancering van de Let’s Move for a Better World Challenge vindt plaats op maandag 16 maart en loopt tot en met zaterdag 4 april 2020. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen en zo zijn of haar lichamelijke activiteit te doneren voor het Montfortcollege.

Bewegen voor het goede doel

We kozen voor het Montfortcollege, een middelbare school vlakbij Respiro, omdat uit onderzoek blijkt dat nog geen 3% van de Vlaamse jeugd (10 tot 17-jarigen) aan de beweegnorm die het WHO voorschrijft geraakt. We willen deze jongeren dan ook betrekken bij deze campagne en hen zo aanzetten meer te sporten. En jij kan ons daarbij helpen!

Interesse?

Schrijf je in bij Respiro en vraag naar de voorwaarden. Ben je al lid, vraag dan aan een medewerker om je te activeren voor deze challenge zodat je op 16 maart onmiddellijk kan starten. Meer dan 300 enthousiaste deelnemers hebben zich reeds aangemeld om hun MOVEs te doneren. Maar we zijn er nog niet! We willen minstens 800 mensen engageren. Daarom is iedereen van harte welkom om met ons mee te doen of de sfeer op te snuiven gedurende deze hele campagne. Bijna dagelijks staat er iets op het programma om iedereen te motiveren.

Kom meer te weten over de Let’s Move for a Better World Challenge op www.technogym.com/letsmove?utm_source=rss&utm_medium=rss en op www.respiro.be.?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht Fitnesscentrum Rotselaar gaat strijd aan met zittende levensstijl verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over