Bumaco uit Rotselaar is provinciale KMO van het Jaar

19 oktober 2021 | 09u33 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
bumaco
UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel bekroonde Bumaco uit Rotselaar tot provinciale "KMO van het Jaar". De onderneming werd door een jury geselecteerd omwille van zijn onderscheidend vermogen op vlak van diverse parameters, zoals financieel beleid, innovatie, personeelsbeleid en marketing.

Met deze jaarlijkse verkiezing wil UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel extra aandacht vestigen op kmo’s als motor van de economie. "Ze staan in voor bijna 70% van de tewerkstelling in ons land en creëren 61% van de toegevoegde waarde", zo luidt het bij Unizo. Samen met Liantis, KBC, Proximus en SBB verkiest UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel ondernemingen die uitzonderlijk gepresteerd hebben of een voorbeeld kunnen zijn voor andere

Bumaco is actief op het vlak van koel- en vriesinstallaties en HVAC (heating, ventilatie, airco & cooling). Het bedrijf werd in 1994 opgericht door huidig CEO Roel Buelens. Het bedrijf stelt vandaag ruim 200 mensen tewerk. De voorbije jaren werden naast Rotselaar ook vestigingen geopend in Mellet, Duffel, Nazareth en Westerlo.

“De award is niet alleen een prijs voor het bedrijf maar ook een erkenning en bekroning voor het werk dat het hele team verzet. Vandaag maar ook de voorbije jaren sinds de start. Ik wil met deze titel tonen dat je trots mag zijn om zelfstandig te ondernemen. Op die manier wil ik ook anderen motiveren om de sprong te wagen.”, reageerde Roel Buelens.

“Bumaco bekoorde de jury als toonaangevende speler in de sector van koeltechnieken met haar integrale aanpak en financiële resultaten, maar vooral ook door het ondernemerschap dat aan de dag wordt gelegd door zaakvoerder Roel Buelens en zijn team. Op zakelijk vlak wordt doordacht en met een duidelijke lange termijn visie ondernomen, zonder opportuniteiten en innovatie uit de weg te gaan. Er is oog voor hedendaagse uitdagingen en een sterk en uitgebreid team van professionals werd door de jaren heen uitgebouwd. Steeds met een mensgerichte aanpak. Bumaco staat er, maar staat niet stil.” aldus Elke Tielemans, directeur UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel.

Bumaco gaat als kersverse provinciale KMO van het Jaar gaat door naar de nationale finale op 24 november.

Lees meer over