Verstuur brieven online naar bpost

23 maart 2020 | 11u32 | Gepost door redactie
Verstuur brieven online naar bpost
Mail-IT-Wize lanceert als start-up van Joos Hybrid een portal waar je je brieven online naar bpost kan versturen.
Het bericht Verstuur brieven online naar bpost verscheen eerst op Leuven Actueel.

Mail-IT-Wize, een start-up onder Joos Hybid, een leverancier van omnichannel transactionele en administratieve communicatie, helpt bedrijven om fysiek contact uit te schakelen bij het versturen van post. Via de portal upload je gemakkelijk je brief, waarna het adres wordt uitgelezen en je de mogelijkheid krijgt om eventuele envelopbedrukking, achtergrond en bijlage toe te voegen. De volgende dag ligt je brief bij bpost. Handig in tijden waarbij fysiek contact beperkt moet worden.

Mail-IT-Wize

Het concept is vrij simpel: u uploadt een aantal documenten. Vervolgens print Mail-IT-Wize ze, brengt ze onder omslag, drukt het adres op die omslag en sorteert ze met een Mail ID. De volgende dag leveren ze uw brieven uiteindelijk aan bpost, die de brief zoals normaal in de bus bezorgt. “We zijn gestart met de mogelijkheid om brieven online te versturen,” vertelt Business Unit Manager Robert Rogiers, “maar we implementeren ook mogelijkheden om digitaal aangetekende zendingen te versturen. De digitale brievenbussen zoals Doccle, POM, Zoomit en anderen worden ook niet vergeten. Uiteindelijk zal het mogelijk zijn om documenten te versturen via verschillende kanalen, vanuit één portaal.” Ook hier is het doel om in de toekomst de voorkeuren van de ontvangers te onthouden en dus altijd via hun favoriete kanaal de communicatie te leveren.

Hulpmiddel om besmettingen met het coronavirus te voorkomen?

Het portal is recent al beschikbaar gesteld en kan in deze tijden zeker een oplossing bieden voor bepaalde bedrijven. Een groot voordeel is namelijk het feit dat er geen fysiek contact meer nodig is bij het verzenden van de post. Junior Sales Account Yves Smits wijst ons op de risico’s van de huidige werking: “Veel bedrijven verzamelen de post van verschillende diensten intern op één locatie, om ze daarna centraal te frankeren. Dit zorgt er toch voor dat er al heel wat mensen met die brieven in aanraking komen, wat met de huidige crisis zeker een onnodig risico is.”

Ook aan de telewerkers is gedacht, vertelt Yves ons nog: “Bij thuiswerk is het natuurlijk al helemaal niet mogelijk om fysieke brieven te versturen vanuit de zaak. Bij Mail-IT-Wize was het reeds mogelijk om meerdere gebruikers aan één ondernemingsnummer te linken, waardoor je een mooi overzicht krijgt wie welke brieven heeft verzonden op naam van de zaak. Dat kan zeker van pas komen in deze tijden.”

Zelf ook eens testen? Registreer je gratis op https://portal.mailitwize.be?utm_source=rss&utm_medium=rss of contacteer Mail-IT-Wize via sales@mailitwize.be.

Het bericht Verstuur brieven online naar bpost verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over