Dag van de Landbouw bij Paul, An en zoon Laurens

14 september 2019 | 21u56 | Gepost door redactie
Dag van de Landbouw bij Paul, An en zoon Laurens
Paul en An Vleminckx-Lefever en hun zoon Laurens hebben afgelopen zondag, tijdens de Dag van de Landbouw, de deuren van hun bedrijf Chardonnay Meerdael opengezet voor het grote publiek.
Het bericht Dag van de Landbouw bij Paul, An en zoon Laurens verscheen eerst op Leuven Actueel.

Chardonnay Meerdael is een wijnbouwbedrijf met een aanplanting zoals in de Champagnestreek. Paul, An en zoon Laurens bereiden mousserende kwaliteitswijn op traditionele wijze. In de moderne vierkantshoeve werken de twee generaties zij aan zij. Ze willen samen met de andere Belgische wijnbouwers onze wijncultuur nieuw leven inblazen en weer op de wereldkaart zetten.

In België hebben we zeer kwaliteitsvolle wijnen. Paul, An en Laurens proberen daar hun steentje aan bij te dragen met hun schuimwijnen. Precies 25 jaar geleden zijn Paul en An begonnen met het aanplanten van 21.000 stokken Chardonnay. Het planten, snoeien en verzorgen van de wijngaard gebeurt volgens de laatste hoogtechnologische normen. Tussen 1998 en 2000 werd het domein uitgebreid tot 60.000 wijnstokken, terwijl het bedrijf verder doorgroeide en het proces alleen maar verbeterd werd. Door die toenemende kennis en het vakmanschap valt de Chardonnay Meerdael geregeld in de prijzen, met als uitschieter de Grand Medaille d’Or op het Concours Mondial in 2009.

 

Het bericht Dag van de Landbouw bij Paul, An en zoon Laurens verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over