Vlaams-Brabant redt bijna 400 000 maaltijden

12 augustus 2021 | 09u50 | Gepost door annpeeters
eten
De gratis app tegen voedselverspilling heeft op 3,5 jaar maar liefst 5 miljoen maaltijden van de vuilnisbak gered. Dat zijn zo’n 4000 maaltijden per dag. Ter ere hiervan lanceert het sociaal-impactbedrijf haar allereerst impactrapport, dat haar inspanningen op economisch en sociaal vlak in 2020 in kaart brengt. Bovendien kende Planetly Too Good To Go de stempel "Carbon Neutral+" of "klimaatpositief" toe.

Sinds de start in 2018 redde de app tegen voedselverspilling, Too Good To Go, 5 miljoen maaltijden in België. Dat is goed voor zo’n 12,5 miljoen kilo geredde CO2e, die anders onnodig verloren zou zijn gegaan. Die uitstoot is vergelijkbaar met zo’n 13 000 vluchten tussen Brussel en New York. Dit heeft de app te danken aan de ruim 1,5 miljoen gebruikers en meer dan 4500 Vlaamse, Waalse & Brusselse horecazaken, supermarkten, voedselproducenten en voedingsmerken in België die aangesloten zijn bij de Too Good To Go.

We zijn enorm trots dat we vandaag de kaap van 5 miljoen geredde maaltijden hebben behaald. Maar intussen gaat onze impact veel verder dan alle verrassingspakketten die we bij lokale handelaars en producenten van de vuilnisbak redden. Daarom lanceren we met trots ons eerste impactrapport, dat een duidelijk overzicht geeft van de inspanningen en het effect daarvan op voedselverspilling.” zegt Franco Prontera, Country Manager Too Good To Go België.

Vlaams-Brabant op de goede weg

Vlaams-Brabant is op de goede weg in de strijd tegen voedselverspilling in België. De provincie vertegenwoordigt 7,71% van de 5 miljoen geredde maaltijden. Dat zijn in totaal 388 363 lekkernijen van 529 bakkers, supermarkten, horecazaken of zelfs producenten in het Vlaams-Brabantse die niet in de vuilnisbak belandden. Dat is goed voor bijna 1 miljoen kilo geredde CO2e, die anders onnodig verloren zou gaan. Vlaams-Brabant steekt echter best een tandje bij als ze de andere provincies wil inhalen. De koploper is Antwerpen met 817 645 geredde maaltijden, gevolgd door Oost-Vlaanderen met 817 645 en Brussels Hoofdstedelijk Gewest met 793 168. Voor Vlaams-Brabant komt de provincie Henegouwen met 527 577 geredde maaltijden.
 

grafiek

Lees meer over