Thermae Grimbergen blaast 25 kaarsjes uit

15 december 2021 | 15u15 | Gepost door redactie
Thermae Grimbergen
Publi

Op 6 december 1996 opende Etienne Van der Zypen, onder de schaduw van de Grimbergse basiliek, de deuren van saunalandschap Thermae Grimbergen. “Met een zwembad, een stoombad, een sauna en een jacuzzi in een gerenoveerd manoir”, vertellen dochters Joke en Tine. Vandaag beheert het ondernemende trio ook nog Thermae Boetfort in Melsbroek en Thermae Sports in Merchtem. Een blik achter de schermen van de familie die mee aan de wieg van de wellness in deze regio stond.

“Onze vader blijft het een hobby vinden”, lachen dochters Joke en Tine als we peilen naar de ongelooflijke dynamiek waarmee Etienne nog steeds de Thermae leidt. “De liefde voor het vak brengen we nu samen over op onze klanten. Gezelligheid en warmte dragen bij tot de rust waar onze bezoekers naar op zoek zijn.”

“Al snel groeide Thermae Grimbergen uit tot een heuse trekpleister in de regio. Door onze ligging ontdekten ook businessklanten destijds hoe ontspannend een bezoekje aan de Thermae kan zijn na een dag hard werken. Bovendien boden wij hen een kamer aan in ons hotel iets verderop. En toen we ongeveer 15 jaar geleden het hele complex opsplitsten in een naaktgedeelte (Aquarius) en een ruimte voor gasten met badpak (Sabai) bleek ook deze beslissing een schot in de roos. Vandaag telt Thermae Grimbergen elf sauna’s, een Turks stoombad, een floatingbad waarbij je drijft op zout water, een tepidarium, een zwemvijver, jacuzzi’s en drie verwarmde zwembaden. Uiteraard zorgde een steeds toenemend aantal bezoekers ook voor uitbreiding van de zaak. Het hotel werd uitgebouwd tot een dertigtal kamers waardoor wij ook tweedaagse arrangementen kunnen aanbieden. De schoonheidsafdeling werd een zelfstandig functionerend onderdeel met massages, verzorging en anti-aging behandelingen.”

Lees verder onder de foto

Thermae Grimbergen

Etienne Van der Zypen heeft in al die jaren zijn liefde voor decoratie en interieur nooit verborgen. “En dus werd een tweede kindje in huis genomen”, lachen Joke en Tine. “In het schilderachtige 400 jaar oude kasteel Boetfort in Melsbroek werd in 2010 een nieuw saunalandschap neergepoot. Net als in Grimbergen sprak het gebouw tot de verbeelding. Een klassieke setting opgefleurd met attributen die onze papa nog steeds op antiekmarkten ontdekt. Het concept in Melsbroek werd meegenomen vanuit Grimbergen: een apart badpak- en naaktgedeelte voor de bezoekers, voldoende overnachtingsmogelijkheden en een horecagedeelte van hoog niveau.”

In 2014 werd een laatste paradepaardje van Etienne Van der Zypen aan het publiek voorgesteld. “We namen Thermae Sports in Merchtem over”, vullen Joke en Tine aan. “Een gezonde geest in een gezond lichaam is al jaren de leuze van Thermae.com. In deze superdeluxe healthclub kan je je uitleven op de fitnesstoestellen en een balletje slaan op een van onze in- en outdoor tennisvelden of op een van de padelterreinen. Achteraf kan je deugddoend ontspannen in het zwembad, in een van de sauna’s, de jacuzzi of de hamam.”

Lees verder onder de foto

Thermae Grimbergen

Thermae.com ontsnapte niet aan de beslissingen van het coronabeleid. “Toch blijft de sauna een van de veiligste plekken tijdens deze moeilijke periode. “Omhulde virussen blijven immers gedurende lange tijd actief in koude omgevingen. Bij warme temperaturen zoals in de sauna worden deze virussen gedeactiveerd. Virologisch gezien heb je dus weinig of geen redenen om sauna’s te sluiten. Verschillende virologen lieten dit aan de media al weten. Wij geloven meer dan ooit in de vele voordelen van een dagje wellness”, besluiten de zusjes Van der Zypen.

Op dit ogenblik wordt nog gewerkt aan een uitgebreid verjaardagprogramma om het jubileum luister bij te zetten. We raden je alvast aan regelmatig eens een kijkje te nemen op www.thermae.com.