Provincie steunt lokale handel met posters en een zoektocht

Mag het iets meer zijn

De provincie Vlaams-Brabant komt met een eindejaarscampagne die de lokale handel moet promoten. Het initiatief bestaat enerzijds uit een postercampagne, anderzijds is er ook een zoektocht waarmee je prijzen kan scoren. Een aantal gemeenten en steden in het Hageland en het Leuvense doen ook mee.

De campagne loopt, onder de noemer Mag het iets meer zijn, van 15 december 2021 tot 15 januari 2022. “Met de postercampagne kan de lokale handelaar zijn ludieke voordelen in de kijker zetten en aan klanten laten weten dat hij meedoet. Met de zoekwedstrijd kunnen speurders op zoek gaan naar een aantal verstopte kokers in de deelnemende gemeenten. Het aantal beschikbare kokers wordt verspreid over een periode van 4 weken en de deelnemende handelaars verspreiden handige tips. In de kokers zitten cadeaubonnen die op het gemeentehuis kunnen opgehaald worden", legt gedeputeerde Ann Schevenels (Open Vld) uit.

Lees verder onder de foto. 

Kokers zoeken
Kokers zoeken in de deelnemende steden en gemeenten. Foto: Jurgen Dejaegher.

Veel deelnemende gemeenten en steden in de regio

In totaal gingen 18 gemeenten en steden op het aanbod in. Voor onze regio gaat het om Aarschot, Glabbeek, Haacht, Hoegaarden, Kampenhout, Kortenberg, Landen, Lubbeek, Tienen, Tremelo en Zoutleeuw.

De provincie Vlaams-Brabant schenkt aan elke deelnemende gemeente en stad een cadeaubox met streekproducten als extra prijs voor de zoektochtwedstrijd. 

Lees meer over