Nieuw netwerk voor ondernemende vrouwen

labo
Met LABO, dat staat voor Lady Bosses, wil UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel vrouwelijke ondernemers met elkaar verbinden. Telkens 10 onderneemsters zullen binnen LABO een traject volgens om van elkaar te leren en elkaar te helpen groeien. Geen overbodige luxe, zo luidt het bij de initiatiefnemers. De laatste 10 jaar kende het aantal vrouwelijke ondernemers een stijging van 38%. Vandaag is ruim 1 op 3 zelfstandige ondernemers een vrouw.

Lena Laurent, projectbegeleider bij UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel: “De kracht van LABO zit hem in de intimiteit van het netwerk. Het wordt een echte safe space. Omdat iedereen ondernemersverhalen en inzichten deelt, laten de sessies toe om te verbinden en bij te leren van elkaar. Voor dit traject richten we ons dus vooral op onderneemsters die willen bijleren en bereid zijn zich door anderen te laten inspireren. Die eigenschappen staan vaak gelijk aan vrouwen die durven investeren in zichzelf en voor de nodige portie zelfzorg en groei gaan.”

De deelnemers worden gedurende de sessies vergezeld van trainers die met kennis en tools komen aandraven. Algemene (zelf)kennis, skills en ondernemerschap worden bijgeschaafd. Wie de trainers worden of wat ze bijleren, dat bepalen de onderneemsters zelf om op die manier te beantwoorden aan de noden en verwachtingen van de deelnemers. 

Authentiek copywriter en verbindend onderneemster Kristien De Ceulaer van Tulips & Cake neemt de onderneemsters mee op sleeptouw: “De deelnemers beslissen zélf wat ze leren. In samenspraak met de groep worden noden en verwachtingen besproken en beslissen we welke professionele sprekers en experten we uitnodigen. Een interessant leerparcours op maat is verzekerd! Het doel is duidelijk: het beste uit jezelf en je bedrijf halen.” 

Elke Tielemans, directeur UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel: “Meer en meer vrouwen kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. Met LABO pikken we hierop in en willen we dit cijfer verder opkrikken. We bieden een antwoord op vragen en uitdagingen van vrouwelijke ondernemers, zorgen voor een vertrouwd klankbord en bieden de mogelijkheid om van elkaar te leren dankzij een groep gelijkgestemde onderneemsters.”

Lien Vandereycken van Karma Koma schreef zich als een van de eersten in: “Elke ondernemer heeft vandaag baat bij een goed netwerk en een oprecht klankbord. Toen UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel dit LABO-traject voor vrouwelijke ondernemers lanceerde en bleek dat we ook nog eens zélf de inhoud of thema’s kunnen invullen, was mijn keuze snel gemaakt. Ik kijk er alvast naar uit!”

Hoe gaat het in zijn werk? 

De eigenheid van LABO ligt het feit dat de onderneemsters samen hun eigen traject bepalen. "Ieders groeiuitdagingen worden professioneel aangepakt", zo luidt het. "Leren van experten, elkaar en jezelf is de rode draad van dit netwerk voor ondernemende vrouwen." De start ligt vast. De inhoud en data van de volgende bijeenkomsten bepalen de deelnemers zelf.

Praktische details


De eerste sessie start op 4 juni bij Tulips & Cake in Korbeek-Lo.  Op die dag vindt de kennismaking én de brainstorm over de thema’s plaats. De resterende data worden in samenspraak met de deelnemers bepaald. Inschrijven kan bij lena.laurent@unizo.be. De plaatsen zijn beperkt. Meer informatie vind je op www.unizo.be/lab

Lees meer over