Mic Mac Minuscule recupereerde al meer dan 100.000 babyspullen, waarvan 20.000 in onze provincie

Tweedehands babyspullen Mic Mac
Mic Mac Minuscule een start-up vanuit Gent, redde sinds de oprichting wel 100.000 babyspullen van de vuilnisbelt. In Vlaams-Brabant waren dat 19.636 artikelen, tevens een besparing van 300.000 kg CO2. Daarmee bekleedt onze provincie de derde plaats.

Met de klimaatmars zondag in het vooruitzicht, en een verhoogde sensitiviteit sinds IPCC rapportering, de overstromingen en de aanloop naar COP26, wil Mic Mac Minuscule dit onder de aandacht brengen. 

‘Naast de ecologische impact staat Mic Mac Minuscule ook voor vrouwelijk ondernemerschap. Het is positief om vast te stellen dat sinds enkele jaren door onze start-up 1 procent van de Vlamingen kiest voor een tweedehands geboortelijst en ons netwerk gegroeid is met 25 locaties over Vlaanderen en Brussel, vergelijkbaar met marktleider Dreambaby. In Vlaams-Brabant zijn we met 5 Mic Mac Madammen’, aldus Karolien Verbanck van Mic Mac Minuscule.

In totaal bespaarde het bedrijf al 3400 ton CO2, voor Vlaanderen en Brussel samen.  Mic Mac Minuscule maakt deel uit van start-up accelerator Start it@KBC (CH)