Dit zijn de Michelinsterren 2021 in de regio!

Melchior
2020 was allesbehalve een evident jaar voor de horeca. En toch, ondanks de coronapandemie, slaagde Michelin erin om de nodige bezoeken af te leggen en de sterren van 2021 uit te reiken. Dat gebeurde niet in het najaar, zoals gebruikelijk is, maar vandaag in Bergen. In een digitale uitzending met veel videogesprekken werden opnieuw veel restauranthouders gelukkig gemaakt. In Oost-Brabant kreeg één zaak een nieuwe Michelinster: Melchior in Tienen. Hierbij een overzicht van de restaurants in onze regio die dit jaar een Michelinster mogen dragen.

In Oost-Brabant mogen voortaan vijf restaurants één Michelinster dragen. In Leuven gaat het om EED en Essenciel, in Heverlee om Couvert Couvert en Arenberg. Alle vier de zaken hadden al een ster en bevestigen hiermee hun inzet.

De laatste sterrenzaak in onze regio is Melchior in Tienen. Zaakvoerder Gilles Melchior was een van de tien koks die vandaag tijdens de live uitzending werd gehuldigd voor het behalen van zijn eerste ster. "Ik ben super blij dat we aan ons concept hebben vastgehouden", liet Gilles verstaan. "Soms zeiden mensen dat we beter van concept zouden veranderen, om meer kans te maken op een Michelinster. Maar het feit dat we nooit hebben opgegeven, loont vandaag."

Ook bij Michelin waren ze onder de indruk van de volhardendheid van Gilles. "Je vaart je eigen koers, en in alle opzichten is je zaak in evenwicht. Dat mag beloond worden."

Lees meer over