Citrique Belge trotse bezitter duurzaamheidscertificaat Verenigde Naties

citrique

Citroenzuurfabrikant Citrique Belge uit Tienen is een van de acht Vlaams-Brabantse ondernemingen die er succesvol werk van maakten om via het “Voka Charter Duurzaam Ondernemen” de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen toe te passen in hun bedrijfsvoering. Tijdens een plechtigheid mocht het bedrijf het Pioneer-duurzaamheidscertificaat van de Verenigde Naties in ontvangst nemen.

Ondernemingen die gedurende drie jaar acties opzetten rond elk van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s), krijgen na een positieve evaluatie het UNITAR Pioneer-certificaat. Vandaag kregen 8 Vlaams-Brabantse ondernemingen die onderscheiding. Zij sluiten aan de bij de 8 Pioneers die reeds vorig jaar hun certificaat behaalden. Ook Voka Vlaams-Brabant zelf zag haar inspanningen dit jaar beloond met de titel van SDG Pioneer.

Voka Vlaams-Brabant begeleidde 8 ondernemingen om het te behalen. De bedrijven hebben er de afgelopen drie jaar succesvol werk van gemaakt om Ook Voka Vlaams-Brabant zelf mag zich voortaan SDG Pioneer noemen.

Wereldwijde uitdagingen

“Duurzaam ondernemen is essentieel voor moderne bedrijven, maar met een actief engagement als het VCDO toon je dat het echt menens is. Onze Pioneer-bedrijven bewandelen de enige juiste manier om vandaag een onderneming uit te bouwen en zijn ambassadeurs voor hun sectorgenoten. We feliciteren hen en moedigen hen aan om te blijven inspireren”, zegt Peter Van Biesbroeck, directeur van Voka Vlaams-Brabant.

“De klimaatverandering aanpakken, werken aan een inclusieve samenleving en circulair ondernemerschap versterken zijn wereldwijde uitdagingen die lokaal kunnen worden aangepakt. De SDG’s van de Verenigde Naties zijn dan ook een ideaal instrument voor ondernemingen om hun duurzaamheidsacties aan op te hangen”, aldus Alex Mejia, directeur bij UNITAR, het VN-agentschap voor opleiding en onderzoek.

Andere bedrijven uit deze regio verwierven zijn de Vites-kringloopwinkels en Pantarein Publishing uit Haacht.

Lees meer over