Bernard Walravens verkozen tot nieuwe voorzitter UNIZO Vlaams-Brabant en Brussel

Bernard Walravens
De nieuwe man aan het roer van UNIZO Vlaams-Brabant en Brussel is Bernard Walravens (53). Dat heeft de Algemene Vergadering op maandag beslist. Walravens treedt in de voetsporen van Ludo Devos (60) die sinds 2015 het mandaat van provinciaal voorzitter tweemaal heeft uitgevoerd en die daarmee de maximumtermijn bereikt heeft.

Walravens is goed vertrouwd met de werking van UNIZO. In 2015 trad hij aan als regionaal voorzitter van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om een jaar later door te stomen naar nationale Raad van Bestuur van de ondernemersvereniging. Sinds 2017 behoort hij tot de Raad van Bestuur van UNIZO Vlaams-Brabant en Brussel waarvan hij nu de positie van voorzitter op zich neemt.

Out-of-the-box denken

Walravens wil tijdens zijn mandaat een lans breken voor participatie en een open dialoog. “Vanuit UNIZO slagen we erin heel wat voor onze ondernemers te realiseren. We mogen hier terecht trots op zijn. Niet alleen wil ik dit mee uitdragen, ik wil ook vinger aan de pols houden over wat er leeft in onze regio en dit mee op de agenda plaatsen”, aldus Walravens. “De sterkte van UNIZO zit in de bottom-up aanpak. Alles vertrekt vanuit de ondernemers. Dat wil ik bewaken en versterken. Samen met Elke Tielemans, de directeur van UNIZO Vlaams-Brabant en Brussel, wil ik accenten leggen binnen onze provinciale werking, gericht op een toekomstbestendig ondernemerschap. We moeten out-of-the-box durven denken en de uitdagingen vastgrijpen als kansen.”

Walravens NV

Walravens is zaakvoerder van het vleesverwerkend bedrijf Walravens NV in Jette. Samen met zijn zus is hij al de vijfde generatie Walravens die sinds de oprichting van het bedrijf in 1908 de zaken in goede banen leidt. Hij is woonachtig te Merchtem, is een fervent fietser en vader van twee 20’ers. Zelf genoot hij een opleiding Handelswetenschappen aan het VLEKHO en volgde een opleiding beenhouwer aan het PIVO.

(Foto: Luk Collet)

Lees meer over