248 werknemers vertrekken vrijwillig waardoor geen naakte ontslagen bij Bosch

Bosch

Bij ruitenwisser-fabrikant Bosch in Tienen is er eindelijk een akkoord bereikt tussen de vakbonden en de directie. Eind januari kondigde het bedrijf een herstructurering aan waarbij 400 arbeidsplaatsen zouden verloren gaan.

Er is lang onderhandeld, maar volgens de vakbonden is er toch nog een redelijk aantal jobs gered kunnen worden. 248 werknemers, waaronder 90 bedienden en 158 arbeiders, waren bereid om zelf te vertrekken. Een aantal van hen is einde loopbaan. Verschillende werknemers die weg gaan hebben een technisch profiel en de kans is vrij groot om elders opnieuw aan de slag te kunnen. In de regio zijn er meerdere bedrijven op zoek naar bijkomende werknemers.

De afvloeiingen zaten er al een tijd aan te komen. Een deel van de productie wordt overgebracht naar Servië waar de lonen een pak lager liggen dan hier.

Verwacht wordt dat de herstructurering, die in fasen verloopt, tegen eind volgend jaar afgerond is. Naar verluidt bevat het akkoord tussen directie en vakbonden een werkzekerheidsclausule tot 2028.

Lees meer over