Ondernemer Roger Gilis ontwaakt niet meer uit coma en overlijdt

20 november 2021 | 16u52 | Gepost door annpeeters
roger
Roger Gilis is op 17 november 2021 thuis overleden. Hij was de stichter van BVBA Grondwerken Roger Gilis uit Pellenberg. 

"Mijn vader is als jonge gast beginnen werken op 14-jarige leeftijd en officieel pas gestopt op 72-jarige leeftijd", zegt dochter Els Gilis. "Hij heeft heel zijn leven op 'den traveau', zo noemde men een werf vroeger, gezeten. In zijn beginjaren werkte hij bij NV Vandenbosch, die zaten toen aan de Vaart denk ik. Daarna is hij zelfstandige geworden. Hij heeft meerdere wegen in en rond Leuven mee aangelegd, onder andere aan het Kasteel van Arenberg, aan de KU Leuven in Heverlee, op de Boven-Lo, de ring rond Leuven en de tunnels, enz. Hij was er overal aan het werk. Ook voor privépersonen heeft hij veel kelders uitgegraven en grondwerken gedaan. Daarnaast hielp hij nog in de zandgroeve van zijn vader in Pellenberg."

Roger was gefascineerd door machines: "Hij was altijd aan het werk met zijn machines, zelfs op zon- en feestdagen was hij de werven aan het voorbereiden. Mijn vader heeft heel hard gewerkt. Op zijn 72ste heeft hij alles verkocht aan Stefan Van Goetsenhoven, een werknemer waar hij vele jaren mee gewerkt heeft."

Met een 'koeteke' in de mond

"Mijn papa heeft in september een zware beroerte gekregen en is in een coma geraakt, waaruit hij niet meer ontwaakt is. Tot voor de dag van de beroerte werkte hij nog in de tuin, op het gemakje en met een 'koeteke' in de mond. Die gerolde sigaret was typerend voor hem. Eigenlijk was mijn papa een sterke man, een harde werker tot de laatste dag. Hij leefde op zijn manier en had een bijzondere humor. Hij was nooit echt gehaast, maar wel altijd alert. Mijn papa was een fijn man. We missen hem heel erg."

De dag voor het overlijden van Roger, stierf ondernemer Paul Willems uit Tiet-Winge: "Hij en mijn vader waren goede kennissen, ik denk dat ze daarboven veel te bespreken zullen hebben."

De uitvaart van Roger vindt plaats op zaterdag 27 november 2021 om 10 uur in de Sint-Pieterparochiekerk, Kerkplein in Pellenberg. 

Roger

Lees meer over