Handmade in Belgium-label voor ijssalon Passion

30 januari 2020 | 13u11 | Gepost door redactie
Handmade in Belgium-label voor ijssalon Passion
Met het authenticiteitslabel Handmade In Belgium wil UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten in de kijker zetten. Hun producten maken vandaag de dag het verschil voor de moderne consument. Met het HIB-label wil UNIZO de moderne en traditionele ambachtsman of -vrouw verenigen in een community.
Het bericht Handmade in Belgium-label voor ijssalon Passion verscheen eerst op Leuven Actueel.

Recent ontving Davy Minsart van ijssalon Passion uit Linter het HIB-label. Hij wordt zo UNIZO-ambassadeur van HIB.

Davy Minsart behaalde zijn diploma ‘ambachtelijk ijsbereider’ in 2005, maar zette zijn opleiding ook verder bij meester-ijsbereiders in België, Nederland en zelfs Italië. In eerste instantie wou hij deze kennis gebruiken om ijs in zijn bakkerij te verdelen, maar de interesse en de passie voor het ijs groeiden zo sterk dat hij zijn bakkerij inruilde voor ijssalon ‘Passion’.

Voor de ijsbereidingen verkiest hij vooral om te werken met streekproducten zoals hoevemelk van Melkerhei, speculoos van Vanvuchelen, fruit van Vanhellemont,… Bovendien gaat Davy geen enkele uitdaging uit de weg en experimenteert hij graag met speciale smaakcombinaties zoals ‘indian blueberry’ of ‘spiced koko’.

 

Het bericht Handmade in Belgium-label voor ijssalon Passion verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over