Zaakvoerder brasserie Improvisio werkt nu tijdelijk in de zorg

23 April 2020 | 12u38 | Gepost door redactie
Zaakvoerder brasserie Improvisio werkt nu tijdelijk in de zorg
Fabian Deckers, zaakvoerder van brasserie Improvisio brengt zijn vrijgekomen tijd nuttig door. Hij keert tijdelijk terug naar de zorg en vraagt respect voor zorgverleners en bewoners van psychiatrische ziekenhuizen.
Het bericht Zaakvoerder brasserie Improvisio werkt nu tijdelijk in de zorg verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Op 13 maart 2020 werd ik verplicht om de deuren van mijn Brasserie Improvisio in Leuven te sluiten. Er werd toen geopperd dat een goede ondernemer snel kon schakelen, door bijvoorbeeld take away te organiseren. Ik heb hier niet voor gekozen na een grondige kosten/baatanalyse”, zegt Fabian Deckers, zaakvoerder van brasserie Improvisio.

Verpleger van opleiding

“Waarom niet terug gaan werken in de zorg, dacht ik bij mezelf, wel na 24 jaar op non-actief te hebben gestaan? Ik heb immers een diploma van algemeen verpleegkundige en psychiatrisch verpleegkundige. En in tijden als deze schreeuwt de zorgsector nog meer om hulpverleners. Doch de technische kant van de verpleegkundige handelingen op bijvoorbeeld spoed of intensieve zorgen schrikten mij, na zoveel jaren out te zijn, af. Vandaar dat ik ging solliciteren bij De Broeders Van Liefde in Bierbeek, St-Kamillus. Ook daar werd ik met open armen en veel enthousiasme ontvangen. Na een week mocht ik beginnen. Toch een serieuze stap, beetje gezonde zenuwen, maar met veel goesting en enthousiasme.”

Zwaar voor bewoners

Fabian Deckers, Johan Vanderwaeren (vertegenwoordiger vh personeel) en Hendrik Van Malderen (directeur).

“Wat mij, na meer dan een maand werken, opvalt is dat er op heel de campus nog geen besmettingen zijn. De lockdown-maatregelen wegen nochtans zeer zwaar op de bewoners. Ze mogen alleen nog gaan wandelen op het domein onder begeleiding, geen bezoek. De enige link met de buitenwereld zijn wij en de mediakanalen. Vanuit de directie worden allerlei activiteiten georganiseerd om zowel de bewoners als het personeel te motiveren en bezig te houden, waarbij ze bijvoorbeeld taarten kunnen winnen. De trigger om mijn ondernemingszin weer naar boven te laten komen.

Drankjes voor de vergeten helden

“Iedereen heeft nu de mond vol van de helden van de dag, koop lokaal, blijf in uw kot… Mijn collega’s en bewoners zijn ook helden. De vergeten helden in de psychiatrie, weer eens… Ik vond dat ook het personeel eens mocht getrakteerd worden en hun inspanningen beloond mochten worden en richtte mij tot mijn leverancier, drankenhandel Abts uit Bierbeek. Zij waren bereid om free goods te leveren in de vorm van gezonde en caloriearme Tönissteiner limonades. De directie nam deze gift met open armen aan en er werd nu zelfs een activiteit rond georganiseerd, waarbij de afdeling die de beste mocktail met Tönissteiner als ingrediënt maakt getrakteerd wordt op cava bij het volgende diner in Improvisio. Als mijn team wint zal het nog moeilijk kiezen worden…mee genieten van de cava of werken”, lacht Fabian.

Fabian hoopt dat deze sector ook eens in the picture wordt gezet, want ook deze mensen verdienen respect en ondersteuning. “Misschien brengt deze actie andere ondernemers op ideeën om andere psychiatrische ziekenhuizen ook in de bloemetjes te zetten. Want psychiatrie…dat ben jij en ik…ze verdienen dat!”

Het bericht Zaakvoerder brasserie Improvisio werkt nu tijdelijk in de zorg verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over