Werknemers ABInbev Leuven steunen collega's uit Jupille

11 september 2020 | 08u56 | Gepost door annpeeters
AB InBev lanceert twee nieuwe alcoholvrije bieren
Volgens de werknemers van ABInbev in Jupille heeft het bedrijf te weinig maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Eén collega ligt zelfs in coma. De werknemers van de Leuvense vestiging hielden een solidariteitsactie.

Omdat werknemers ongerust zijn en vinden dat het coronabeleid bij ABInbev niet doeltreffend is, legden de werknemers in Jupille het werk neer. Er werd gestaakt en de vakbonden gingen in overleg met de directie, zonder resultaat tot nu toe.

Ook in Leuven en Hoegaarden zijn de werknemers van ABInbev waakzaam. Er werd donderdag een solidariteitsactie georganiseerd in beide vestigingen. Ook vandaag zou het werk nog grotendeels stil gelegd worden. De directie blijft bij zijn mening dat er voldoende maatregelen genomen zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. "Klopt niet', zeggen de vakbonden. "In Jupille waren drie werknemers besmet, maar hun medewerkers werden niet in quarantaine gezet. Momenteel zijn er elf besmettingen, waarvan twee mensen ernstig ziek zijn en één persoon in kunstmatige coma ligt."

Lees meer over