Werknemers AB Inbev en buurtbewoners investeren mee in zonnepanelen

22 september 2021 | 14u02 | Gepost door annpeeters
abinbev
Op het dak van de Jupille brouwerij van AB Inbev wordt de installatie van 2.111 zonnepanelen binnenkort afgerond. Alle medewerkers van AB InBev en de inwoners van Jupille krijgen nu voorrang om mee te investeren in de zonnepanelen en van de opbrengsten te genieten. Dankzij de lokaal geproduceerde groene energie kan AB Inbev nog eens ongeveer 20 miljoen 25cl flesjes Jupiler meer op zonne-energie brouwen. Medewerkers van AB InBev en een groot aantal bewoners zullen vanaf vandaag een uitnodiging krijgen om te investeren. 

Op het dak van de Jupiler brouwerij in Jupille liggen al ruim 6.000 zonnepanelen. Daar komen er nog eens 2.111 zonnepanelen bij. Deze zullen jaarlijks 767.000 kWh groene energie produceren. De opgewekte stroom zal volledig door de brouwerij zelf verbruikt worden. Zij kunnen hiermee nog eens ongeveer 20 miljoen 25 cl flesjes Jupiler extra per jaar op groene wijze brouwen. Dauvister, dochteronderneming van Luminus, staat in voor de plaatsing en de inwerkstelling van de nieuwe zonne-installatie.

Kristof Daskalovski, brouwerijdirecteur Jupille: “Als duurzame brouwer hebben we een voorbeeldfunctie en streven we er voortdurend naar om onze impact op het milieu te verminderen. We hebben reeds 6.000 zonnepanelen op ons dak en installeren nog eens 2.111 zonnepanelen extra, het equivalent van ongeveer 20 miljoen  pintjes. De Jupille brouwerij brouwt volledig met hernieuwbare elektriciteit door middel van zonnepanelen en groenestroomcertificaten. Dat we bovendien ook de inwoners van Jupille en onze collega’s bij dit duurzame project kunnen betrekken, maakt het voor ons extra mooi.”

Medewerkers AB Inbev en buurtbewoners investeren mee

Medewerkers van AB InBev en buurtbewoners kunnen mee investeren via een systeem van crowdlending via Mozzeno, een lening van 60 maanden waarop ze een gemiddeld brutorendement van 3% krijgen. Het geïnvesteerde bedrag wordt maandelijks progressief met rente terugbetaald. Investeren kan vanaf 250 euro met een maximum van 4000 euro. De AB InBev-medewerkers en buurtbewoners krijgen gedurende één maand voorrang. Daarna wordt de crowdlending opengezet voor het grote publiek.

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus :  “We zijn blij dat we AB InBev mogen bij staan in hun energietransitie. We installeren niet alleen hier in Jupille zonnepanelen, maar mochten dat ook doen op het dak van hun brouwerij in Leuven en Hoegaarden. Net zoals in Leuven willen we de inwoners van Jupille meenemen in dit duurzame verhaal. Enkel samen kunnen we bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst.”

Lees meer over