Webhero schenkt webshop aan meer dan 1000  KMO’s

17 maart 2020 | 18u40 | Gepost door redactie
Webhero schenkt webshop aan meer dan 1000  KMO’s
Het Leuvense ​Webhero​ beheert de websites van 1500 Belgische  ondernemingen. Daarvan hebben er slechts 150 ook een e-commerce luik. Nu het leven op straat  stilvalt, zitten er een pak ondernemingen in de problemen. Webhero wil zijn steentje bijdragen  door hun webshop-oplossing tot 1 juni 2020 gratis ter beschikking te stellen.  
Het bericht Webhero schenkt webshop aan meer dan 1000  KMO’s verscheen eerst op Leuven Actueel.

“We zagen dit weekend op ons platform een piek bij klanten met een webshop of een afhaal  aanbod. De piek was qua grootte in de buurt van de Black Friday en kerstmis piek. Eigenlijk heel  logisch en verstandig dat mensen nu liever online hun aankopen doen, dan in de rij te gaan staan  aan een kassa”, zegt Jo Deferm, co-founder van Webhero.

Voor bedrijven is het echter niet zo eenvoudig om zich zo snel aan te passen aan de noden van de  klant. Maar daar wil Webhero mee helpen. “Veel bedrijven hebben de switch naar e-commerce nog niet gemaakt. Ze hebben schrik dat ze  digitaal niet genoeg onderlegd zijn, of denken dat er een serieuze investeringskost aan vast hangt. Maar dat is nu net wat we met Webhero willen bereiken. Wij willen zelfstandigen en kleine ondernemingen helpen om zo professioneel mogelijk online  aanwezig te zijn. In deze crisissituatie is het  belangrijk om snel te schakelen. Het is onze job als digitale held om onze klanten te ondersteunen  met de juiste online tools en knowhow.”

Om ondernemingen wegwijs te maken in het organiseren van hun webshop staat er deze week een  webinar gepland.  “Als we er de volgende weken in slagen om de producten en/of diensten van KMO’s in een online  aanbod te gieten, én de Belgische consument kiest bewust voor Belgisch online shoppen, kunnen  we hopelijk veel bedrijven redden.”

Het bericht Webhero schenkt webshop aan meer dan 1000  KMO’s verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over

Ook interessant