Voka Vlaams-Brabant trots op wereldtitel Leuvens Solar Team

18 oktober 2019 | 14u53 | Gepost door redactie
Voka Vlaams-Brabant trots op wereldtitel Leuvens Solar Team
Een team van Leuvense ingenieursstudenten veroverde de wereldtitel in de World Solar Challenge. Voka Vlaams-Brabant is blij hier ook een steentje aan te hebben bijgedragen en hoopt dat het Vlaams-Brabant als unieke kennisregio internationaal nog meer op de kaart zet.
Het bericht Voka Vlaams-Brabant trots op wereldtitel Leuvens Solar Team verscheen eerst op Leuven Actueel.

Na een ware nek-aan-nekrace kwam het Leuvense team als eerste over de streep van de Bridgestone World Solar Challenge. Van 13 tot 17 oktober raceten 46 teams met zelfgebouwde zonnewagens over een afstand van meer dan 3000 km door Australië. Bij de achtste deelname is het dus prijs voor de ingenieursstudenten, en nemen ze de beker mee naar Leuven.

Voor het administratieve luik van de race in Australië is het Solar Team ook bij Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant langs geweest. Om alle douaneformaliteiten voor de tijdelijke uitvoer van hun materiaal, zowel in België als in Australië, af te handelen, leverde de Kamer van Koophandel hen ATA-carnets. Dankzij de snelle dienstverlening en de raad en daad van de specialisten Exportdocumenten werd een vlotte doorgang aan de controlegrenzen verzekerd.

Voor Voka Vlaams-Brabant staat deze overwinning symbool voor de sterkte van onze provincie als kennisregio. “De sterke concentratie van onderwijsinstellingen, gerenommeerde ziekenhuizen, onderzoekscentra, talrijke spin-offs en vele innovatieve bedrijven maken van Vlaams-Brabant een unieke kennisregio”, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. “Voka heeft doorheen de jaren steeds initiatief genomen om de samenwerking tussen ondernemingen en de kennisinstellingen te bevorderen. Het Leuvens Solar Team is een succesvol voorbeeld van zo’n samenwerking tussen ingenieursstudenten en de bedrijfswereld.”

Het bericht Voka Vlaams-Brabant trots op wereldtitel Leuvens Solar Team verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over