Vier Leuvense studenten gaan digitaal met hun evenement: een zoektocht voor heel het gezin

11 April 2020 | 13u42 | Gepost door redactie
Vier Leuvense studenten gaan digitaal met hun evenement: een zoektocht voor heel het gezin
De coronacrisis: het is een grote aanpassing voor alle Belgen. Ook voor deze vier Leuvense studenten. Zij studeren project- en eventmanagement aan de UCLL in Leuven en moesten in kader van het vak ‘Small Business Project’ een evenement organiseren. De vier studenten zouden op 17 april in OPEK een interactieve escaperoom georganiseerd hebben, een concept dat nog niet eerder werd uitgevoerd. Het evenement kreeg de naam ‘Amazed’. Vanwege de maatregelen zijn ze genoodzaakt om hun evenement digitaal te organiseren.
Het bericht Vier Leuvense studenten gaan digitaal met hun evenement: een zoektocht voor heel het gezin verscheen eerst op Leuven Actueel.

De bedoeling van de interactieve escaperoom was dat de bezoekers een moordverhaal gingen oplossen. Hiervoor zouden ze vier kamers doorkruisen waarin telkens een acteur stond die een deeltje van het verhaal mee gaf. Op het einde van de escaperoom was er een bar voorzien waar mensen nog even konden napraten en waar ze konden vieren dat ze de moord hadden opgelost.

Anna Gugeshashvili, Justine Hulens, Elien Piselé en Kaat Schoenmaekers kiezen ervoor om Amazed te organiseren in een digitale wereld met de bedoeling om mensen toch ook fysiek te laten bewegen. De groep zal voor de digitale versie de gratis app ‘Actionbound’ gebruiken. Deze app laat toe om zelf een zoektocht te organiseren in de buurt van de woonplaats van de spelers. Amazed zal dus via de app een route uitstippelen waarbij de spelers naar verschillende locaties moeten wandelen of fietsen. Eens op de locatie zullen ze een raadsel of vraagstuk moeten oplossen zoals ook in een escaperoom gedaan wordt. Het thema van de route zal opgebouwd worden rond een moordverhaal. Zoals gepland in de echte escaperoom zullen er in de app ook video-opnames van getuigenissen verwerkt worden.

 “Wij hebben voor Actionbound gekozen omdat we zo op een creatieve manier mensen het initiële moordverhaal toch nog kunnen laten oplossen. Na 3 weken lockdown opgelegd door de regering, geraken de orginele ideeën van tijdverdrijf misschien ook op”, luidt het bij de vier studenten, “Wij bieden een toffe activiteit aan dat met heel het gezin kan worden gedaan maar zeker ook alleen of met twee.” De wandelingen zullen beschikbaar zijn voor inwoners van Leuven, Heverlee, Oud-Heverlee, Egenhoven, Wijgmaal en Kessel-Lo. Deze zoektochten kunnen dus te voet en met de fiets worden afgelegd.

 Elke wandeling duurt tussen de 45 tot 60 minuten en begeleidt de spelers door de hele gemeente of stad. De studentes hielden ook rekening met de maatregelen omtrent de coronacrisis van de overheid. Ze kijken alvast uit naar de verhalen van de spelers uit de verschillende dorpen.  “Het is niet de bedoeling om Amazed te doen met de buren of met een vriendengroep. Moest je een ander gezin tegenkomen aan een punt in de wandeling, dan gelden nog steeds de regels van social distancing”, zeggen de organisatoren. “Daarom kozen we er ook voor om meerdere Actionbounds te maken zodat mensen de auto niet moeten nemen naar bijvoorbeeld centrum Leuven als ze in Wijgmaal wonen.” 

Ben jij geïnteresseerd in de actionbound en ben je inwoner van één van de dorpen? Twijfel dan zeker niet om de dames te volgen via Facebook op hun pagina Amazed events en via Instagram op amazed.events voor meer informatie.

Actionbound kan gratis gedownload worden via de App store of Google Play store.

 

Het bericht Vier Leuvense studenten gaan digitaal met hun evenement: een zoektocht voor heel het gezin verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over