Veel bedrijven op Ondernemersdag Campus Groep T

18 februari 2020 | 10u27 | Gepost door redactie
Veel bedrijven op Ondernemersdag Campus Groep T
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert KU Leuven Campus Groep T morgen een Ondernemersdag waar studenten kunnen kennismaken met, wie weet, hun toekomstige werkgever. 150 bedrijven stellen zich voor aan de industrieel ingenieurs van de toekomst. Dit jaar vindt het event uitzonderlijk niet plaats op Campus Groep T zelf.
Het bericht Veel bedrijven op Ondernemersdag Campus Groep T verscheen eerst op Leuven Actueel.

Voor het eerst sinds de start van de Ondernemersdagen moet Campus Groep T voor dit event uitwijken naar een externe locatie. De eigen campus is te klein om alle 150 bedrijven een standplaats te geven. Inmiddels zijn ook de plaatsen in de Leuvense Sportoase allemaal volzet. Campusvoorzitter Koen Eneman is blij met de interesse van het bedrijfsleven: “Onze industrieel ingenieurs zijn duidelijk gegeerd op de arbeidsmarkt.” En daar is een logische verklaring voor, aldus Eneman. “Naarmate computers en machines almaar slimmer worden en effectief taken (lees jobs) overnemen, groeit de vraag naar professionals die deze technologieën kunnen ontwikkelen, implementeren en beheren. En dan kom je onvermijdelijk bij de ingenieurs terecht.”

Persoonlijk en internationaal

Het grote voordeel van de Ondernemersdag is het persoonlijke contact tussen bedrijf en student. “Hoe populair social media, e-recruitment en zoekmachines ook mogen zijn, er gaat niets boven persoonlijk contact”, weet professor Eneman. “De effectieve matching gebeurt nog altijd face-to-face. Nagenoeg alle bedrijven die deelnemen aan onze online virtuele jobbeurs, hebben ook een stand op de ‘reële’ vloer.”

Het internationale karakter van de opleiding heeft volgens professor Eneman ook tal van bedrijven naar de jobbeurs gelokt. “20 procent van onze studenten komt uit het buitenland. Zij vormen een interessante doelgroep voor ondernemingen die internationaal (willen) opereren. Daarom vind je op onze Ondernemersdag opvallend veel multinationals, al blijft het Leuvense bedrijfsleven met tal van hightech spin-offs van de KU Leuven ook sterk vertegenwoordigd.”

Het bericht Veel bedrijven op Ondernemersdag Campus Groep T verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over