VDAB organiseert grootste opleidingenbeurs van Vlaams-Brabant

6 februari 2020 | 13u44 | Gepost door redactie
VDAB organiseert grootste opleidingenbeurs van Vlaams-Brabant
Na het succes van vorig jaar organiseert VDAB voor de tweede keer op rij een opleidingenbeurs. VDAB wil hiermee een antwoord bieden op de huidige krapte op de arbeidsmarkt. #TalentAtWork vindt plaats op donderdag 13 februari in Leuven. Werkzoekenden kunnen er kennismaken met het opleidingsaanbod in de provincie.
Het bericht VDAB organiseert grootste opleidingenbeurs van Vlaams-Brabant verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het jaarrapport van 2019 geeft duidelijk weer dat het aantal vacatures blijft stijgen. Het wordt steeds moeilijker voor werkgevers om hun vacatures in te vullen. Daarom wil VDAB inzetten op competentieversterking en talentontwikkeling bij werkzoekenden.

Op #TalentAtWork zet VDAB samen met zijn partners de taalopleidingen en beroepsopleidingen in de kijker. Verschillende sectoren komen hierbij aan bod: bouw, transport, diensten, bediende, ICT, industriële beroepen, retail en zorg.

Volgens Johan Viaene, directeur VDAB Vlaams-Brabant, is zo’n opleidingenbeurs heel belangrijk: “Het profiel van de werkzoekenden matcht niet altijd met de gevraagde competenties in de vacatures. Via een praktijkgerichte opleiding kan een werkzoekende zich om- of bijscholen. Tijdens #TalentAtWork krijgen werkzoekenden de kans om op een interactieve manier kennis te maken met onze brede waaier aan opleidingen.”

De opleidingenbeurs vindt plaats op 13 februari van 13 tot 16 uur in het opleidingscentrum in Leuven (Interleuvenlaan 2, bedrijf 1206, 3001 Heverlee). Inschrijven is niet nodig.

Het bericht VDAB organiseert grootste opleidingenbeurs van Vlaams-Brabant verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over