VDAB ontvangt minder vacatures

Stadspersoneel wordt voortaan permanent geëvalueerd
De voorbije 12 maanden werden er in Vlaams-Brabant 30.621 vacatures rechtstreeks aan VDAB gemeld in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten (NECzU, zonder vacatures van wervings- en selectiekantoren). Dit zijn er 9,0% minder dan in de periode mei 2019 tot en met april 2020.

Kijken we naar de vacatures van de maand april, dan zien we voor Vlaams-Brabant een stijging van 66% ten opzichte van april vorig jaar. Dat hoge verschilpercentage komt niet alleen door het hoge aantal gemelde vacatures, maar ook omdat er in april 2020 (de eerste volledige maand van de covid19-lockdown) een extreem laag aantal vacatures gemeld werd. Bij de openstaande vacatures zien we een stijging in arrondissement Leuven (+38,1%) en in arrondissement Halle-Vilvoorde (+22,4%). Op niveau Vlaams-Brabant betekent dit een stijging van 28,4%.

In het maandrapport vind je nog meer informatie omtrent de evolutie in de verschillende sectoren.  Er is ook een overzicht van de verschillende beroepsgroepen in de provincie.

Het hele maandrapport over vacatures in Vlaams-Brabant vind je hier. 

Lees meer over