UNIZO roept bedrijven op om coronacrisis mee te bestrijden

23 maart 2020 | 11u25 | Gepost door redactie
Ziekenhuis Heilig Hart Leuven ontvangt 240 schaarse mondmaskers
UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel richt een meldpunt op waar ondernemers bekend kunnen maken met welke producten ze hun steentje willen bijdragen aan het bestrijden van de coronacrisis. UNIZO speelt die informatie dan door naar de beleidsmakers, die op hun beurt kunnen bepalen wie er op dat moment nood heeft aan deze extra middelen.
Het bericht UNIZO roept bedrijven op om coronacrisis mee te bestrijden verscheen eerst op Leuven Actueel.

Er is veel vraag naar medisch materiaal: ziekenhuizen, apothekers, woon-en zorgcentra, thuisverpleging, … hebben allemaal nood aan extra mondmaskers, handgels of andere toebehoren die hun werk veiliger of efficiënter maken. Daarnaast kreeg UNIZO de afgelopen dagen al heel wat signalen van bedrijven die graag willen bijdragen aan het verzamelen of produceren van dit materiaal. Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, lanceert UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel nu een meldpunt voor ondernemers.

Engagement is er, wij matchen graag vraag en aanbod!
Er zijn ondertussen al tal van ondernemers die iets positiefs willen betekenen in de strijd tegen het coronavirus. Zo zetten supermarkten de boodschappen van personeel uit de zorg opzij tot op het moment dat zij ze kunnen komen ophalen. Al te vaak werden zorgverleners immers geconfronteerd met lege winkelrekken wanneer hun shift erop zat. Maar ook kledingzaken gingen met hun naaisters aan de slag om mondmaskers te maken en enkele jeneverstokers beslisten om voortaan ook ontsmettingsacohol te produceren.

Er is dus heel veel bereidheid en engagement in de bedrijfswereld om een positieve bijdrage te leveren aan die sectoren die het nodig hebben.

Meldpunt
Vlaams-Brabantse en Brusselse ondernemers die graag – al dan niet gratis – medisch materiaal ter beschikking willen stellen, kunnen dat heel eenvoudig mailen naar vlaamsbrabant@unizo.be of brussel@unizo.be. UNIZO zal de informatie doorspelen naar de juiste instanties, zodat er rechtstreekse afspraken tussen vrager en aanbieder kunnen gemaakt worden.

Het bericht UNIZO roept bedrijven op om coronacrisis mee te bestrijden verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over