Tv-decorbouwer Deusjevoo en communicatiebureau Remy Communication slaan de handen – figuurlijk – in elkaar

26 mei 2020 | 15u07 | Gepost door redactie
Tv-decorbouwer Deusjevoo en communicatiebureau Remy Communication slaan de handen – figuurlijk – in elkaar
De Limburgse decorbouwer voor tv- en interieurdesign Deusjevoo en het Leuvense communicatiebureau Remy Communication zijn al langer partners, maar crisistijden bevestigen wat je aan elkaar hebt. “Als communicatie-expert zorgen wij mee voor de launch van Deusjevoo’s nieuwste product: microstudio’s voor bedrijven om in topcondities - de juiste belichting, de juiste akoestiek én volledig virusvrij - te videocallen”, aldus Christophe Wels, chief van Remy Communication. “En plots kwam Deusjevoo-zaakvoerder Jo Peters’ kennis van tv-studio’s wel héél goed van pas om ons ook thuis goed in beeld te brengen tijdens calls met onze klanten of onze collega’s. Hier kwamen interne en externe communicatie én jarenlange ervaring in tv-studio’s bouwen dicht bij elkaar.”
Het bericht Tv-decorbouwer Deusjevoo en communicatiebureau Remy Communication slaan de handen – figuurlijk – in elkaar verscheen eerst op Leuven Actueel.

Videocallen. Het is zowat 50 % van de dagelijkse tijdsbesteding geworden voor thuiswerkers in deze coronatijden. En de kans is reëel dat het een belangrijk onderdeel zal blijven in het bedrijfsleven, thuis of vanop kantoor (voor calls naar klanten, bijvoorbeeld). “Als marketing- en communicatiebureau betekent dit ook dat pitches en creatieve interne brainstorms voorlopig vanuit ieders home office gebeuren”, aldus Christophe Wels van Remy Communication.

Goed overkomen op webcam

Dagelijkse kost, zou je denken, al loopt dat toch wat anders dan wanneer dit fysiek met collega’s en live bij de klant gebeurt. Jo Peters, al 20 jaar zaakvoerder van Deusjevoo, dé tv-studiobouwer in België – denk onder andere aan ‘Familie’, ‘Is Er Een Dokter In De Zaal?’ en ‘Zot Van Koken’ –  helpt ons op weg met zijn9 tips om goed over te komen op de webcam. “Een slechte belichting, rare positie van de webcam, achtergrondgeluiden en vreselijke decors, ik heb wat gezien de laatste weken”, vertelt Jo al lachend. “Allemaal te begrijpen natuurlijk in deze omstandigheden, maar ook niet zo moeilijk om de basisprincipes bij tv-opnames ook over te nemen in je huiselijke setting.”

Communicatie op afstand

Ook Christophe zag al wat misgaan tijdens videocalls. “Mensen die door elkaar spreken, die elkaar onderbreken of gewoon niet aan het woord raken. Gelukkig zijn hier ook tips & tricks voor om de communicatie op afstand te optimaliseren.”

Quizzen maar!

Remy Communication en Deusjevoo gooiden hun expertises samen en dit resulteerde in een quiz die op speelse wijze uitlegt hoe jij van jouw home office een professionele virtuele werkruimte maakt én hoe je beter kan communiceren en presenteren via video.

Het bericht Tv-decorbouwer Deusjevoo en communicatiebureau Remy Communication slaan de handen – figuurlijk – in elkaar verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over

Ook interessant