Tijdelijk gratis pendelbus voor shoppers vanaf parking Wetenschapspark

2 december 2021 | 15u36 | Gepost door annpeeters
Mechelsestraat
Vanaf zaterdag 4 december start stad Leuven opnieuw met de gratis pendelbus vanaf parking Wetenschapspark Arenberg. Kerstshoppers en bezoekers aan Leuven kunnen gratis hun wagen parkeren op deze parking en de gratis pendelbus nemen naar het centrum.

Vanaf 4 december 2021 rijdt elke zaterdag en op de koopzondagen 5, 12 en 19 december een gratis pendelbus tussen parking Wetenschapspark Arenberg en het stadscentrum, en dit telkens tussen 10 en 19 uur. Elke tien minuten vertrekt er een rechtstreekse pendelbus. Bovendien is parkeren er gratis. Dit komt bovenop het bestaande aanbod vanuit parking Vaartkom, waar je ook 4 uur gratis of goedkoop kan parkeren en ook met een gratis shuttle naar het centrum kan.

Leuven wil het zoekverkeer in de binnenstad verminderen en zo Leuven nog aantrekkelijker maken voor bezoekers en bewoners.

Parking Wetenschapspark Arenberg is gelegen in de Gaston Geenslaan 14 in Heverlee, naast de Koning Boudewijnlaan. De pendelbus zet bezoekers in het centrum van de stad af aan de halte Dirk Boutslaan.

Deze extra pendelbus vanuit parking Wetenschapspark Arenberg is een aanvulling op het bestaande aanbod. Zo rijd je, als je betalend parkeert in parking Heilig Hart, parking Station, parking De Bond en parking Teken altijd gratis met De Lijn dankzij de P+Bus-formule.

Vanuit parking Vaartkom rijdt op vrijdag, zaterdag en koopzondagen een gratis elektrische pendelbus. Deze vertrekt elke vijftien minuten, op vrijdag tussen 9 en 18 uur, op zaterdag tussen 10 en 19 uur en koopzondagen tussen 14 en 19 uur. Op vrijdag, zaterdag en koopzondagen zijn de eerste 4 uur parkeren in parking Vaartkom bovendien gratis. De elektrische pendelbus vanuit parking Vaartkom heeft haltes op het Rector de Somerplein en in de Bondgenotenlaan, aan de Jan Stasstraat.

Lees meer over