Tanzen @Silo

25 juni 2020 | 13u07 | Gepost door redactie
Tanzen @Silo
Op zondag 5 juli komt de clubsfeer aan de Vaartkom heel even weer tot leven. Het Silogebouw aan de Leuvense Vaartkom, dat jarenlang een gevestigde waarde was in het Belgische uitgaansleven, vormt die dag het decor van een wel heel speciaal muzikaal concept.
Het bericht Tanzen @Silo verscheen eerst op Leuven Actueel.

Tussen 15 en 21 uur staat een line-up van dj’s klaar voor een zes uur durende live set vanop deze even symbolische als unieke locatie: op het dak van het Silo-gebouw, met een magnifiek uitzicht over Leuven. Drijvende kracht erachter is Tanzen, een dj-collectief dat neerstrijkt in verschillende steden en een feelgood mix van house disco en tribal brengt. Op zondag 5 juli spelen Vingtrois, Sébastien Miotti, RBN, Iris Menza en Leopard ten dans. “Erbij zijn en je gat eraf dansen kan, maar dan veilig vanuit je kot. Want het hele gebeuren wordt zes uur lang live gestreamd vanop hun Facebook pagina. Daar vind je ook meer info over de line-up”, zegt Ruben Matheve van productiehuis De Chinezen.

Silo

Het Silo gebouw aan de Leuvense Vaartkom stond na de sluiting van de legendarische Club Silo enkele jaren leeg, maar nu is er weer leven in de oude graansilo’s. Het gebouw werd intussen de thuisbasis van productiehuis De Chinezen, uitgeverij Lannoo Campus, video agency Jack&Charlie en Florida Foodbar. Het beschermde gebouw, waar de oude graansilo’s nog in hun originele staat te bewonderen zijn, heeft ook prachtige ruimtes ter beschikking voor allerhande bedrijfsevents, expo’s of filmopnames.

Tanzen

Onder de naam Tanzen organiseren enkele enthousiastelingen al bijna acht jaar night events en afterwork events met wisselende dj’s. Sleutelwoord is feel good music. Tijdens de corona-crisis moesten ze noodgedwongen nadenken over andere concepten, maar hun eerste live-streams vanop bijzondere locaties werden een succes. Op 5 juli is Leuven aan de beurt, en strijken ze letterlijk neer op het dak van het Silo-gebouw aan de Vaartkom.

Het bericht Tanzen @Silo verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over