Studenten KU Leuven lanceren Simply Apply voor perfecte match tussen IT-professionals en bedrijven

3 november 2021 | 16u53 | Gepost door annpeeters
it

Enkele studenten van de KU Leuven lanceerden het bijzondere rekruteringsplatform Simply Apply. Aan de hand van Artificial Intelligence (AI) en machine learning helpt het platform werkzoekenden aan hun IT-baan. De jonge start-up heeft ondertussen een partnership afgesloten met Volvo Car Gent, VDAB en Dibbs. Via Simply Apply kwam meteen ook al een eerste match tot stand. De jonge kandidaat Niels De Cat vond bij het bedrijf Virtuosolar in Geel zo zijn eerste job die perfect bij hem past.

Door veel nauwkeuriger naar de verschillende jobopportuniteiten te kijken, kunnen meer mensen hun ideale baan vinden. Dat is precies waar Simply Apply zich op toelegt. Via AI en de machine learning algoritmes van het platform worden de werkzoekenden aan hun ideale werkgever gelinkt.

“Wij zien drie uitdagingen. In ons land staan er meer dan 3.000 IT-vacatures open. Het is quasi onmogelijk om die allemaal manueel te bekijken en te filteren. We hebben dit opgelost door wekelijks gekwalificeerde vacatures voor te stellen aan werkzoekenden die afgestemd zijn op de door hen ingevoerde skills. Dit kunnen we waarmaken dankzij onze AI en machine learning algoritmes”, vertelt Nima Chitgar, oprichter van Simply Apply.

Skills duidelijk in kaart gebracht

Bovendien stijgt de vraag naar complexe profielen in de IT-sector, wat meer mismatchen tussen kandidaat en bedrijf veroorzaakt. De software van Simply Apply brengt de skills van de werkzoekenden duidelijk in kaart en schuift de meest geschikte kandidaten naar voor.

“We horen regelmatig dat werkzoekenden vooral in de IT-sector veelvuldig gecontacteerd worden door allerlei recruiters om zo snel mogelijk aan de slag te gaan bij een bepaald bedrijf, ook al passen de skills niet bij elkaar. Met Simply Apply hechten wij enorm veel belang aan de privacy van onze gebruikers en geven wij enkel persoonlijke gegevens vrij met toestemming. Zo brengen wij de werkzoekenden enkel in contact met een bedrijf nadat ze ons de toestemming hebben gegeven”, onderlijnt Nima Chitgar verder.

Eerste samenwerkingen

Op dit moment heeft Simply Apply een partnership kunnen afsluiten met Volvo Car Gent, VDAB en Dibbs. De teamleden worden via KU Leuven KICK ook begeleid door een coach. Via het platform is ook al een eerste match gerealiseerd tussen een jonge werkzoekende en een bedrijf met een vacature. Niels De Cat heeft zo zijn eerste job kunnen vinden bij Virtuosolar.

Het bedrijf ontwikkelt geavanceerde software voor zonne-energiesystemen, zowel voor desktop als voor web. Met hun technieken automatiseert Virtuosolar in Geel het volledige engineeringproces van A tot Z voor grote zonneparken. “Wij waren aangenaam verrast dat de skills en afstudeerprojecten van deze kandidaat via Simply Apply zo goed overeen kwamen met onze jobbeschrijving”, aldus Kim Eyckmans, managing director van Virtuosolar.

Niels De Cat leerde Simply Apply kennen via een vriend. “Ik vond het meteen handig om een bedrijf te vinden dat bij mij past aan de hand van de technologieën, programmeertalen en praktische kennis die ik heb. De manier waarop het platform filtert op specifieke kennis die je al hebt, is een grote troef. Simply Apply automatiseert dit door een AI-oplossing die via de belangrijkste punten zoekt naar jobs die het best bij je passen.”

Het rekruteringsplatform van Nima Chitgar en zijn teamleden helpen verder ook laatstejaars studenten van A tot Z in de zoektocht naar hun eerste job. “Wij helpen hen bijvoorbeeld bij het opstellen van hun CV, de mogelijke sollicitatievragen en nog veel meer. Omdat we zelf student zijn aan de KU Leuven kunnen we dit waarmaken en gemakkelijk een band opbouwen met studenten.”

Lees meer over