Studenten brengen het vakantiegevoel op je bord

eten
Vier studenten Bedrijfsmanagement & Toegepaste Informatica hebben samen het bedrijf Clove & Cumin opgericht en hebben een coronaveilige manier gevonden om dit semester het vakantiegevoel naar je huis te brengen. Door receptdozen, kruidenmixes en een breed gamma aan kruiden aan te bieden op hun website, www.clovencumin.com, kan je nieuwe smaken vanuit heel de wereld leren kennen.

Vier studenten van UCLL, Thibaut Saliën - Financiën & Verzekeringen, Hassan Ali - Marketing, Keanu Tastenhoye - Toegepaste Informatica en Phloy Vandewyngaert - Toegepaste Informatica, hebben een passie voor eten en het ervaren van andere culturen. Door deze twee zaken te combineren hebben ze een eigen start-up Clove & Cumin opgericht.

Hoe kan je in tijden van COVID zomaar andere culturen op snuiven? Clove & Cumin doet dit door hun twee grote passies te combineren: eten en cultuur. Maar wat maakt het eten van elke cultuur zó ‘anders’ dachten ze? Hun conclusie: de kruiden. "We wilden niet zomaar kruiden verkopen, want dan weten mensen nog niet hoe ze te gebruiken” , zegt Keanu Tastenhoye, CEO van Clove & Cumin.

Hoe laten ze je de wereld proeven?

Toch wilden ze bij Clove & Cumin op een veilige manier iedereen ‘De wereld laten proeven’. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar hoe doen zij dit juist?

Clove & Cumin is opgericht door een multiculturele groep. Dit geeft hun de kennis en ervaring van hoe smaken variëren tussen verschillende culturen. Bijvoorbeeld Hassan Ali, afkomstig uit Quetta, Pakistan, heeft een generatieoud familierecept bezorgd aan Clove & Cumin om een zo authentiek mogelijk recept te creëren. 

Ook hebben ze inspiratie gehaald uit verschillende culturen om veelzijdige kruidenmixes samen te stellen. Voor meer informatie kan je terecht op hun website en sociale media, zie www.clovencumin.com.

team

Lees meer over