Stéphanie en Andreas openen pop-up café in leegstaand klooster

3 juni 2019 | 23u46 | Gepost door redactie
Stéphanie en Andreas openen pop-up café in leegstaand klooster
Het nieuwe pop-up café Bar Bleu opent op zaterdag 15 juni 2019 om 14 uur de deuren in het verlaten klooster van de Broeders van Liefde in de Brusselsestraat 141.
Het bericht Stéphanie en Andreas openen pop-up café in leegstaand klooster verscheen eerst op Leuven Actueel.

Bar Bleu is een nieuw pop-up café in het hartje van Leuven, ten midden van het  oude klooster met prachtige binnentuin. Nog tot 15 oktober serveren Stéphanie Jager (33) en haar vriend Andreas De Boever (35) er drankjes en het keukenteam van café De Optimist zorgt er voor lekker eten.

In de bar, die eigendom is van een projectontwikkelaar, kunnen 100 mensen zitten en op het terras is plaats voor 300 mensen. De inrichting betalen Stéphanie en Andreas zelf, hiervoor werken ze samen met lokale ondernemers. “Een grote troef aan dit pand is de binnentuin”, zegt Stéphanie. “We kunnen hier in de zomer evenementen organiseren. Maar je zal hier ook gewoon met een drankje in de tuinzetels kunnen hangen en genieten van de gezellige sfeer. Naast de binnentuin is er een prachtige leegstaande kapel, die kan gehuurd worden voor culturele evenementen.”

Na 15 oktober gaat de bar dicht, al sluiten Stéphanie en Andreas niet uit dat ze nog tot het einde van het jaar open blijven. In dat geval moeten ze wel nog investeren in verwarming. Volgend jaar wordt het gebouw afgebroken en komt er een wooncomplex met appartementen.

Bar Bleu zal telkens geopend zijn op donderdag en vrijdag tussen 17 uur en middernacht, op zaterdag van 14 uur tot middernacht en op zondag van 14 tot 22 uur.

 

 

Het bericht Stéphanie en Andreas openen pop-up café in leegstaand klooster verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over

Ook interessant