Statik is dé klimaatambassadeur 2019

20 januari 2020 | 19u59 | Gepost door redactie
Statik is dé klimaatambassadeur 2019
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant maakte miK, een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant, de nieuwe Klimaatambassadeur 2019 bekend. Statik ging met de titel lopen.
Het bericht Statik is dé klimaatambassadeur 2019 verscheen eerst op Leuven Actueel.

Naar jaarlijkse gewoonte wordt binnen de provincie Vlaams-Brabant een wedstrijd georganiseerd voor bedrijven die stappen zetten richting klimaatneutraliteit. Na een initiële kandidaatstelling door de bedrijven zelf, selecteerde een jury van miK en de provincie Vlaams-Brabant drie finalisten op basis van criteria zoals relevantie van de duurzame acties, grootte van de acties en opname van duurzaamheid in de core business van het bedrijf. Dit jaar waren er drie finalisten: het familiebedrijf Renier Natuursteen uit Aarschot, de Leuvense GC Europe dat bekend staat in de tandtechnische sector en Statik, het Leuvense bedrijf met jarenlange ervaring in digitaal agentschap. Na een online stemcampagne werd Statik overtuigend verkozen tot ‘miK Klimaatambassadeur 2019’.

Statik
Statik is een digitaal agentschap uit Leuven met al een aantal jaar ervaring op hun portfolio. Wat hun klanten verbindt, is de ambitie om een positieve en duurzame impact te maken op hun omgeving. Samen met hun klanten bedenken ze steeds een digitale strategie en creëren ze ervaringen die hun impact versterken—of het nu gaat om een eenvoudige website of een complex samenspel van digitale diensten en toepassingen.
Statik levert verschillende inspanningen op vlak van klimaat, milieu en duurzaamheid. Zo kiezen ze enkel bedrijfsimplementaties, projecten en partnerships die een positieve impact teweegbrengen. Organisatorisch hebben ze meerdere inspanningen geleverd om duurzaamheid te garanderen. Flessenwater werd vervangen door een tapinstallatie voor gekoeld en bruisend kraantjeswater. Bij het rekruteren wordt er gekeken voor lokaal talent, om zo niet bij te dragen aan het fileprobleem. Daarbij worden medewerkers voorzien van een elektrische fiets in plaats van de klassieke bedrijfswagen. Ten slotte beschikt Statik over een volledige paperless office. Deze initiatieven liggen ook volledig in lijn met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) dat Statik enige tijd geleden onderschreef.

Objectieve meting
In 2018 werd er een nulmeting uitgevoerd waarbij de werking grondig werd doorgelicht op basis van o.m. de Sustainable Development Goals (SDG’s). Op basis van die meting werd een actieplan uitgewerkt voor tastbare verbeteringen, die ook in een systeem van rapportering werden gegoten. De focus van Statik ligt op menselijke aspecten, maar ook andere parameters worden in kaart gebracht zoals het monitoren van het energieverbruik, het bijhouden van wie welke opleidingen volgt en het volgen van een checklist wanneer projecten worden aangenomen. Volgens een set parameters wordt er gekeken of ze aan de nodige vereisten inzake positieve impact voldoen.

Zesde Klimaatambassadeur
De provincie Vlaams-Brabant en Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant verenigen hun krachten in miK, het milieu-infopunt voor de kmo. Sinds 2014 verkiest miK elk jaar één bedrijf tot Klimaatambassadeur. De vorige winnaars zijn NNOF (2014), Ecoworks (2015), Kasteelhoeve Wange (2016), ACE Packaging (2017) en DNS Belgium (2018).
Naast de verkiezing van de Klimaatambassadeur, ondersteunt en begeleidt miK bedrijven bij het zetten van stappen richting duurzaamheid, klimaatneutraal ondernemen en energiebesparing. Met miK willen de provincie Vlaams-Brabant en Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant ondernemers motiveren om duurzaamheid écht binnen te brengen in het DNA van de onderneming en om van hun bedrijf een ‘klimaatbedrijf’ te maken.

Foto: Voka

Het bericht Statik is dé klimaatambassadeur 2019 verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over