Start-up verenigt mensen door hartverwarmende armbandjes

16 juni 2020 | 13u53 | Gepost door redactie
Start-up verenigt mensen door hartverwarmende armbandjes
In coronatijden is het moeilijk om appreciatie te tonen aan iedereen die je lief is. Één ding is duidelijk: het sociale contact met je dierbaren komt op een lager pitje te staan. En hoewel de situatie soms moeilijk lijkt, komen enkele studenten van hogeschool UCLL met een oplossing: "Problemen zijn er om aangepakt te worden!"
Het bericht Start-up verenigt mensen door hartverwarmende armbandjes verscheen eerst op Leuven Actueel.

De start-up van vier ambitieuze studenten Bedrijfsmanagement en Toegepaste Informatica wil vrienden en familie van over heel het land op een veilige manier samenbrengen. Wil je iemand een hart onder de riem steken met een origineel geschenk? Dan is een armband van Embracelette perfect om je affectie te tonen. En het beste? Dit gebeurt op een maatschappelijk verantwoorde manier.

“Als je geen liefde kan tonen door bijvoorbeeld een knuffel, dan moet het op een andere manier”, getuigen de ondernemers. “Iedereen kan elkaar een armbandje toesturen: vrienden, kennissen of geliefden, maar ook de apotheker van op de hoek.” Met een bemoedigende tekst op de armband zoals: ‘don’t forget to smile’ weten je geliefden dat je er voor hen bent en zo verspreiden zij ook een positieve boodschap aan anderen. Zo blijft de band tussen geliefden behouden en wordt deze zelfs versterkt.

De naam Embracelette is doelgericht gekozen: het is een mix van embrace en bracelet, waarbij het in beide gevallen gaat over een band. “Als kotstudent merk je wel dat je je naasten mist als je lang binnen zit. Door een project als Embracelette willen wij hier iets aan veranderen.” Wie zich aangesproken voelt door dit leuke initiatief is welkom op de website www.embracelette.be?utm_source=rss&utm_medium=rss voor meer info.

Het bericht Start-up verenigt mensen door hartverwarmende armbandjes verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over

Ook interessant