Start-up A’doré start verkoop unieke wollen truien

a'doré eigenaars
Vier studenten Bedrijfsmanagement aan de UCLL verkopen sinds kort hun eigen truien. A’doré werkt uitsluitend met Belgische grondstoffen en wil zich daarmee onderscheiden van andere start-ups in ons land. Medeoprichter Daan Vanbutsele: “Onze slogan luidt als volgt: ‘All we knit is love.’ Onze producten worden elke dag met de grootste liefde en zorg gemaakt en dat willen we ook uitstralen. We willen de eerste start-up zijn die 100% Belgische handmade truien produceert en verkoopt tegen een rechtvaardige prijs.”

In het kader van hun schoolvak ‘Small Business Project’ richtten de vier studenten Bedrijfsmanagement hun allereerste onderneming op. Hun truien worden gemaakt van wol van de angorageit. De reden: deze grondstof is lichter dan gewone wol, terwijl ze even warm is. Deze mohair kledingstukken hoeven tevens niet tussen elke draagbeurt gewassen te worden. Door de gladde vezels is het uitschudden vaak genoeg om het meeste vuil te verwijderen. “Hoe langer je de trui draagt, hoe mooier en ‘fluffier’ hij wordt. Hou het verrassend, dat is één van onze basiswaarden die onze identiteit vormen. We hebben innovatieve en modebewuste ideeën die we willen aanmoedigen en ontwikkelen. Ondernemen is geen kwestie van genen en geluk, maar door te doen in de praktijk”, aldus een gedreven Vanbutsele. 

A’doré zal vanaf april ook debardeurs verkopen, maar verder wil de start-up niet uitwijken. “We hebben een uniek idee voor ogen en willen enkel truien en debardeurs in verschillende kleuren en motieven verkopen. We willen ons volledig in dit project smijten door te leren uit onze fouten, alvorens we verder gaan uitbreiden. De parallel tussen de groei van ons bedrijf en de aanmaak van onze producten? Een uiterste verzorgdheid. Daarbij blijft onze slogan ‘all we knit is love’ de leidraad in alles wat we doen. Onze kleren moeten warmte en passie uitstralen”, sluit Daan af.

Via https://www.instagram.com/adore_handmadeknits/ kan je online een trui bestellen. Daarnaast zijn er ook twee verkooppunten in Kampenhout (L'artiste du Regard) en in Leuven (Studio Strick). Woon je op minder dan 10 kilometer van Brussel, Leuven, Diest of Boortmeerbeek, dan levert A’doré gratis aan huis. 

Lees meer over