Speelgoed Mertens sluit de deuren

9 september 2021 | 09u16 | Gepost door annpeeters
mertens
Na 60 jaar komt er een einde aan het verhaal van speelgoedwinkel Mertens op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo. Eigenares Renilde Mertens (62) vond een overnemer en sluit volgende week de deuren.

Renilde nam de zaak in 1992 over van haar ouders. Haar grootouders zijn zestig jaar geleden met de zaak gestart. Oorspronkelijk verkochten ze voeding onder de naam Het Hollands Paard. Later evolueerde de zaak naar een speelgoedwinkel. 

Overnemer

De overnemer is geen onbekende in Leuven, het is Robin Jehaes van Demo-Spel. Zijn zaak in de Sint-Hubertusstraat is gespecialiseerd in spelletjes. Mensen samenbrengen rond hun favoriete hobby is één van zijn sterktes. Daarom zal hij ook een koffiecorner in de zaak openen. Renilde hoopt dat Robin het net als zij 30 jaar volhoudt op de Diestsesteenweg. 

Renilde gaat nog niet met pensioen, ze wil nog een aantal jaren aan de slag. Een job in de sociale sector ziet ze wel zitten. Ze verhuist binnenkort naar Rotselaar. Op 18 en 19 september neemt ze afscheid van de zaak. Daarna sluit de zaak tot eind oktober. 

Robin opent Boardgame Café
Robin Jehaes blaast de zaak nieuw leven in

Lees meer over