Sophie en Philippe openen August in the City

13 september 2020 | 18u50 | Gepost door annpeeters
august in the city
August in the City is een nieuw adres in Heverlee met kleding, schoenen en accessoires voor de moderne man. Gelegen in het pand naast June in the City, Naamsesteenweg 382C, zal het de mannelijke tegenhanger zijn van de gekende boetiek voor vrouwen, met een aanbod van leuke, comfortabele en kwaliteitsvolle kledij met een twist.

Het concept van June in the City werd door Sophie en Philippe gecreëerd in 2012. Het begon met een webshop voor de moderne, actieve vrouw met oog voor mode. Sophie en haar man Philippe stelden daarnaast ook hun woonkamer open voor privé shopping en stijladvies.

Het concept sloeg al snel aan en in 2013 opende een eerste hub in Heverlee, niet zomaar een winkel maar een knooppunt en ontmoetingsplaats waar shoppen, stijl en logistiek samenkomen. 

In 2017 volgde een hub in Sophie’s geboortestad Genk waar haar zus, Michèle, het voortouw neemt. 

In 2020 ontstond August in the City, een gelijkaardig concept voor mannen die op zoek zijn naar draagbare kleding met een leuke twist, voor vrije tijd en voor het werk. Naast de webshop kunnen de mannen terecht in de hub in Heverlee.

Wie?

Sophie Knockaert is geboren en getogen in Genk en verhuisde na haar studies naar Heverlee. Na een succesvolle carrière van 17 jaar als manager in de uitzendsector werd de lokroep van het zelfstandig ondernemen groot. Sophie droomde ervan om een concept uit te bouwen voor vrouwen die op zoek zijn naar mooie, draagbare en betaalbare mode. Niet zomaar een winkel maar een plaats voor stijladvies, conversatie, creativiteit, uitwisseling van ideeën met een open geest. Kortom, een community waar vrouwen centraal staan.  

Philippe Vandeuren is een geboren Leuvenaar die rechten studeerde aan de KULeuven. Tijdens zijn studies leerde hij Sophie kennen en de vonk sloeg over. Philippe had een carrière van 25 jaar als jurist, waarvan 19 jaar bij de bierbrouwer AB InBev, waar hij juridisch en corporate affairs directeur was. Ook voor hem werd de drang om te ondernemen te groot en in 2020 besloot hij om samen met Sophie June in the City verder uit te bouwen. Algauw rijpte het idee om het concept uit te breiden voor de mannen en zo werd August in the City geboren.

Michèle Knockaert leidt de hub in Genk, de geboortestad van beide zussen. Zij heeft een carrière achter de rug als uitzendconsulente en trajectbegeleider. Deze expertise zet ze vandaag in om ook in Genk de klanten centraal te plaatsen.

Sophie, Philippe en Michèle worden bijgestaan door een enthousiast team met dezelfde zin voor service en klantgerichtheid.

Ik koop Belgisch

June in the City is een fiere ambassadeur van het 'Ik Koop Belgisch' label. Je vindt in de hubs heel wat Belgische merken van Bellerose over Magdalena tot Wright en Just in Case, maar ook March 23 en Nathalie Vleeschouwer. Ook voor accessoires en schoenen van Belgische bodem zit je hier goed met bijvoorbeeld de sneakers van Kunoka.

Ook bij August in the City vind je heel wat Belgische merken zoals March 23, Antwerp, Kunoka, Howlin’, etc.

Shopbeleving

August & June in the City staat voor een aangename winkelervaring op maat. Je kan er regelmatig terecht voor zondag shoppings en shopavonden. Evengoed ontdek je de kledingcollecties tijdens pop-ups op verrassende locaties.

Naast kleding en accessoires vind je ook een ruim assortiment aan persoonlijk uitgekozen deco van verschillende merken.

Het team organiseert ook regelmatig events zoals ontmoetingen met ontwerpers, consultaties met de parfumdokter, yogasessies, boekvoorstellingen, tastings,... In de hubs valt altijd wel iets te beleven !

Private Shopping

June in the City is voorloper in private shopping. Van bij aanvang van het concept werd de mogelijkheid voorzien om privé, in alle rust te shoppen met oog voor persoonlijke service en advies.

Wil je alleen of met een groep vrienden of vriendinnen in alle rust komen winkelen? Samen shoppen en gezellig een glas drinken? Dan organiseert August & June in the City een private shopavond die bij je past. Neem gerust contact op via e-mail of bel een van onze hubs mocht je hierover extra informatie wensen. We werken samen een event uit dat bij jou past.

Vandaag kan private shopping ook online via zoom, whatsapp of skype. Wij gaan met de camera door de hub, tonen ons aanbod en geven advies over stijl, kleur en pasvorm van de kleding. We zoeken er ook de gepaste accessoires bij.

Wil je liever verrast worden door ons team, kies dan voor de Discovery Box. Wij stemmen met jou kort af wat je nodig hebt en stellen voor jou een box samen met een paar outfits op maat. Je past en kiest thuis in alle privacy en wat je niet leuk vindt, stuur je terug.

Ondernemen in tijden van Covid19 

"Wij zijn ervan overtuigd dat er ook in tijden van crisis een vraag is naar nieuwe, innovatieve concepten en shoppingformules. We willen graag het verschil maken door ons aanbod en service. We merken dat dit ook bij June in the City deel is van het succes. Daarom dat wij de stap hebben gezet om nu ook August in the City te openen."

Philippe

Lees meer over