Simon Meurs is nieuwe voorzitter JCI Leuven

20 augustus 2019 | 11u17 | Gepost door redactie
Simon Meurs is nieuwe voorzitter JCI Leuven
JCI Leuven heeft haar nieuwe voorzitter gekozen. Simon Meurs, geboren en getogen Leuvenaar en IT-Manager bij Triple A Solutions, is de nieuwe voorzitter van JCI Leuven voor het werkingsjaar 2019-2020. Hij wil de dynamiek van zijn voorganger, Tim Dehaes, verder zetten en legt hierbij, zoals elke voorzitter, ook zijn eigen accenten.
Het bericht Simon Meurs is nieuwe voorzitter JCI Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

De 25-jarige Simon Meurs stelde zich in maart 2018 kandidaat om lid te worden van JCI Leuven en trad in juni 2018 ook effectief als volwaardig lid toe. Eén jaar mag hij zich voorzitter van de grootste lokale afdeling in de provincie Vlaams-Brabant noemen. “Bij het volgen van mijn eerste ledenvergadering en bij het volbrengen van mijn eerste project, wist ik dat JCI iets voor mij was. Met veel enthousiasme en passie voor de mensen en de visie van JCI, heb ik mij gesmeten”, zegt Simon. “Met het team van enthousiaste mensen achter mij, ben ik er zeker van dat wij een meerwaarde kunnen zijn voor interne en externe projecten.”

Voorzitter Simon en oud-voorzitter Tim Dehaes worden bijgestaan door een nieuwe raad van bestuur bestaande uit penningmeester Fabio Cryns en Lisa Deweirdt als secretaris en verantwoordelijke partnerships. Daarnaast zorgt een andere oud-voorzitter (Michaël Verbeeck) voor ‘vers bloed’ in de vereniging, terwijl Carl Vanormelingen als vice-voorzitter het communicatieluik en internationalisme voor zijn rekening neemt. Gert Souverijns waakt over een goede werking van de verschillende projecten. Tenslotte zal Karel Dejaeger opnieuw heel wat interessante opleidingen organiseren die zowel voor bestaande leden als niet-leden toegankelijk zijn.

JCI (Junior Chamber International), onder de bevolking destijds beter gekend als Jonge (Economische) Kamer of Jaycees, is een wereldwijde organisatie waarbij meer dan 160.000 mensen tussen 18 en 40 jaar een meerwaarde proberen te bieden aan de gemeenschap via allerhande ondernemende projecten (sociaal, economisch, politiek,…).

Bekende projecten uit het verleden zijn de verkiezingen van de ‘Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer van het Jaar’, de ‘Business Night’ waar jonge ondernemers aan het woord komen en netwerken centraal staat, Step Up for Europe, JCI Connect (mentorprogramma voor anderstalige nieuwkomers), International Games Day (gezelschapsspellen spelen t.v.v. kansarme kinderen). En dit zijn maar enkele realisaties van een lange lijst. Verder worden nauwe banden onderhouden met de partnerafdelingen in Namen (België), Dortmund (Duitsland), ’s Hertogenbosch (Nederland) en Curitiba (Brazilië).

Tijdens het werkingsjaar (september 2019 t.e.m. juli 2020) organiseert JCI Leuven ook heel wat ontspanningsactiviteiten waarbij de leden en hun gezin nauw betrokken worden. Zo werd er vorig werkingsjaar een wandeling, lasershooting, bowling, … georganiseerd en werd het jaar afgesloten eind juni met een ‘running dinner’ waarbij leden koken voor andere leden. Daarnaast organiseerde JCI talrijke betaalbare vormingen en cursussen voor haar leden over leiderschap, communicatie en persoonlijke ontwikkeling.

Het bericht Simon Meurs is nieuwe voorzitter JCI Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over