Shoppen? Vergeet je mondmasker niet

Woonzorgcentrum Groene Boog schenkt mondmaskers aan personeel
Vanaf zaterdag 11 juli 2020 is het in ons land verplicht om een mondmasker te dragen in winkels en grootwarenhuizen, maar ook in bioscopen, concert- en conferentiezalen, auditoria, casino's, gerechtsgebouwen, gebedshuizen, bezinningsplaatsen, musea en bibliotheken is het dragen van een mondmasker voortaan een verplichting. Wie zich er niet aan houdt, riskeert een boete van 250 euro.

Op het openbaar vervoer, in scholen, voor horecapersoneel en voor contactberoepen, was het dragen van een mondmasker al langer een verplichting. Dat lijstje wordt op zaterdag 11 juli 2020 uitgebreid. Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen mondmasker te dragen, maar mogen dat uiteraard wel. 

Wie geen mondmasker draagt, zal door het winkelpersoneel gevraagd worden om eentje op te zetten, maar zelf politieagent spelen gaan ze niet doen. Enkele handelaars gaven al aan dat ze de politie zullen verwittigen, wanneer iemand weigert om aan de wettelijke verplichting te voldoen. Handelaars riskeren immers een boete van 750 euro als er iemand in hun winkel betrapt wordt zonder mondmasker. Klanten riskeren een boete van 250 euro. 

Ga je winkelen? Vergeet dan je mondmasker niet en werp je gebruikte mondmasker in een vuilnisbak of neem het mee naar huis.  

Lees meer over

Ook interessant