SBB sport 7.500 euro bij elkaar voor het Covid-19 Fonds

10 mei 2020 | 07u58 | Gepost door redactie
SBB sport 7.500 euro bij elkaar voor het Covid-19 Fonds
Het coronavirus dwong ons allen om de afgelopen weken ‘in ons kot’ te blijven. Voldoende bewegen werd echter wel aangemoedigd vanuit de Nationale Veiligheidsraad. Daarom organiseerde SBB Accountants & Adviseurs een sportinitiatief om collega’s actief te laten bewegen en zo het Covid-19 Fonds te steunen.
Het bericht SBB sport 7.500 euro bij elkaar voor het Covid-19 Fonds verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Hoe kunnen we onze medewerkers aanzetten om te sporten? Dat was de vraag die we onszelf stelden. Al snel kwamen we op het idee om gedurende twee weken in totaal 10.000 kilometer te sporten. Die doelstelling zouden we aan een goed doel koppelen. Al snel kwamen we terecht bij het Covid-19 Fonds.”, vertelt Raf Sels van SBB Accountants & Adviseurs.

Overal ter wereld zijn onderzoeken aan de gang om de impact van het coronavirus te begrijpen. Ook aan de KU Leuven en het UZ Leuven streven onderzoekers naar het vinden van het effect van Covid-19 op de mens, naar het vinden van genezende behandelingen én hoe deze toe te passen en om een doeltreffend vaccin te creëren.

“Omwille van de impact van dit virus op onze samenleving, wilden we deze organisatie graag steunen. Per gesporte kilometer zouden we 0,50 euro per kilometer doneren aan het Covid-19 Fonds. Met de doelstelling van 10.000 km hadden we 5.000 euro gebudgetteerd.”, gaat Raf Sels verder.

SBB startte hun sportinitiatief op 20 april 2020. Aan de hand van een app werd het aantal gesporte kilometers bijgehouden. De collega’s konden kiezen welke sport ze beoefenden: ze konden zowel wandelen, fietsen of lopen om bij te dragen aan het totaal aantal kilometers.

“Onze collega’s waren zeer enthousiast over dit initiatief, we behaalden vlot onze 10.000 kilometer na een dikke week, daarom hebben wij de doelstelling tot 15.000 km verlegd en ook die werd vlot gehaald door onze collega’s in heel Vlaanderen. Daardoor steeg ook onze bijdrage aan het Covid-19 Fonds van 5.000 euro naar 7.500 euro. Op vrijdag 8 mei mochten we onze cheque overhandigen aan het team van Marc Van Ranst. Een mooie afsluiter van een mooie inspanning die onze collega’s leverden.”, besluit Raf Sels.

Het bericht SBB sport 7.500 euro bij elkaar voor het Covid-19 Fonds verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over