Peak Performance trekt weg uit Leuven

3 november 2019 | 10u01 | Gepost door redactie
Peak Performance trekt weg uit Leuven
Peak Performance, de winkel gespecialiseerd in skikleding en kleding voor outdoor activiteiten, trekt weg uit Leuven. Eind november, begin december opent Filip Flamee een gloednieuwe winkel aan de Sint Remigiusweg in Haacht.
Het bericht Peak Performance trekt weg uit Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Er zijn twee redenen waarom we wegtrekken uit Leuven”, zegt zaakvoerder Filip Flamee. “Ten eerste en tevens ook de hoofdreden is het gebrek aan parkeergelegenheid. Sinds de invoering van het circulatieplan, komen mensen minder relaxed binnen in de winkel. Terwijl mevrouw een skibroek aan het passen is, zegt mijnheer ‘schatteke, haast je want we hebben nog maar 10 minuten parking. Mensen komen snel 1 doelbewust kledingstuk kopen, terwijl ze vroeger al eens met een bijpassend kledingstuk naar huis gingen. Het gebrek aan (gratis) parking is niet bevorderlijk voor de verkoop. Daarenboven zal binnenkort de Vismarkt opengelegd en heraangelegd worden, wat ook geen goede zaak is voor de handelaars van de Mechelsestraat. Ik vind de Mechelsestraat nog altijd een toffe straat, maar de beperkingen voor de handelaars worden te groot.”

De tweede reden voor het vertrek is het pand zelf: “Het huurpand is oud en zou ook te koop aangeboden worden. Als ik al een beslissing over een verhuis moest nemen, was het nu. Ik wilde niet wachten om in te grijpen tot het te laat was. Een oud pand kopen in een ontoegankelijke buurt was voor mij geen optie. Ik heb nu een pand van 160 vierkante meter gekocht, dat mij maandelijks duizend euro minder zal kosten dan de huur hier in Leuven. De grootste troef van dat pand is de parkeermogelijkheid, ik heb drie privé-parkeerplaatsen voor de winkel en Haacht heeft op 75 meter van het stadscentrum twee grote gratis parkings. Mijn klanten komen vanuit heel België. Ik vertel hen de laatste maand allemaal mijn verhuisplannen en 90% van hen is enthousiast. Ze vinden het geen probleem om tot in Haacht te rijden en zijn enthousiast dat ze gratis en (bijna) voor de deur kunnen parkeren. Mijn grootvader is tachtig en is geboren en getogen in Leuven. Hij zegt me elke keer, dat hij in zijn eigen stad niet meer buiten kan komen. Het stadsbestuur jaagt de mensen weg uit de stad.”

Het bericht Peak Performance trekt weg uit Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over