Ook Wok Dynasty is coronaproof

8 juni 2020 | 10u18 | Gepost door redactie
Ook Wok Dynasty is coronaproof
Een uitgebreid voorgerechtenbuffet, heerlijke Oosterse warme appetizers, een uitgebreid wokbuffet en desserts à volonté. En dit alles steeds met absolute topingrediënten. Dat was de alom bekende formule van de Wok Dynasty keten. Changying Wu, eigenares van de keten, heeft alles op alles gezet om het befaamde concept Coronaproof te maken zodat klanten vanaf 8 juni in alle veiligheid kunnen genieten van uitgebreide Oosterse buffetten.
Het bericht Ook Wok Dynasty is coronaproof verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het originele concept werd op verschillende vlakken herbekeken: de inrichting van de restaurants, het aanbod op het buffet en de bediening. Het Coronaproof maken van de tafelinrichting bleek de makkelijkste oefening. Changying licht graag de veranderingen toe: “Gelukkig hebben wij ruime restaurants waar wij de afstand van 1,5 meter tussen elke tafel perfect kunnen garanderen. Je eet bij ons dus niet in afgeschermde compartimenten, maar in een gezellig hedendaags decor.”

De buffetformule aanpassen, bleek dan weer de grootste uitdaging. Hoe kan je op de bestaande buffetruimte, individuele porties aanbieden en je klanten toch dezelfde ervaring bieden als vroeger. Changying vertelt: “Samen met onze chefs hebben we uitgetest hoe we onze succesvolste gerechten in individuele porties kunnen serveren. We hebben ook geïnvesteerd in mooie borden, zodat onze klanten echt een topbeleving krijgen.”

Ook de wokformule werd herzien. Je schept niet langer zelf ieder ingrediënt op je bord, maar je kiest door de chef samengestelde borden met vlees, kip of vis. Changying gaat verder: “Zelf je wokingrediënten opscheppen is vandaag niet haalbaar. Daarom hebben onze chefs overheerlijke borden samengesteld. Je kiest jouw favoriete bord, je vraagt je lievelingssaus aan de wokchef en hij tovert een smaakvol wokgerecht op je bord.”

Ook het personeel heeft zich voorbereid om klanten in alle veiligheid te ontvangen. Iedere gast krijgt na het ontsmetten van de handen bij het binnenkomen een korte uitleg over de nieuwe formule. Extra personeel wordt ingezet om gasten te bedienen aan het buffet en ook in de keuken gelden de striktste hygiëneregels. Maar ook klanten zullen hun steentje bij moeten dragen. Zo zullen gasten per tafel naar het buffet begeleid worden. En ook aan het buffet moet de nodige afstand bewaard worden. Maar dat zou dankzij de duidelijke vloerstickers geen probleem mogen zijn.   “Het nieuwe concept staat op punt”, zo stelt Changying, “maar we rekenen ook op het gezonde verstand van onze klanten. Ik ben er echter van overtuigd dat ze graag een kleine inspanning zullen doen als ze onze vernieuwde buffetten ontdekken. En natuurlijk zal ons personeel alles in goede banen leiden.” zo stelt Changying.

Het bericht Ook Wok Dynasty is coronaproof verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over