Nieuwe microbrouwerij in Leuven: de Coureur

Brouwerij de Coureur in Kessel-Lo
In juni opende de jongste brouwerij van Groot Leuven haar deuren: microbrouwerij de Coureur. Bart en Ine blazen een voormalige autogarage nieuw leven in met een kleine buurtbrouwerij.

Brouwer Bart maakt er de Coureur bieren. Die zijn energiek, spannend, dapper, uniek en krachtig, net als de leiders in de koers. Er zullen een aantal vaste bieren in het aanbod zitten en elke maand een wisselend bier. De enige manier om te genieten van een smaakvolle Coureur pint is vers getapt aan de toog of in de taproom achteraan in de brouwerij zelf. Wil je toch graag Coureur bier mee naar huis nemen, dan kan je een bidon (grote glazen fles) ter plaatse laten vullen.

Bij de Coureur vind je geen andere dranken met uitzondering van een huisgemaakte ginger ale en een iced tea. Je bent welkom om wat lekkers mee te brengen of te laten leveren ter aanvulling bij het Coureur bier. Coureur liefhebbers wonen in de buurt en kunnen hun fiets binnen parkeren.

De taproom van de brouwerij is open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag op vriendelijke uren. Hop-cycling krijgt bij de Coureur een nieuwe betekenis. De brouwerij is ook toegankelijk, babyvriendelijk, lieve honden toegelaten.

Voorzichtig gestart in volle corona-crisis met vier bieren, dromen Bart en Ine al van het postcoronatijdperk met nieuwe bieren, themadagen, workshops et cetera.

Meer info: www.brouwerijdecoureur.be 

Adres: Borstelsstraat 20, Kessel-Lo

Lees meer over