Nieuw Leffe-brood gelanceerd

9 mei 2020 | 10u10 | Gepost door redactie
Nieuw Leffe-brood gelanceerd
Bierbrouwer AB Inbev bregt samen mer Delhaize en bakkerij La Lorraine een brood op de markt dat gemaakt wordt met Leffe bier. Per vijf verkochte broden wordt er één gedoneerd aan de voedselbank.
Het bericht Nieuw Leffe-brood gelanceerd verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Door de sluiting van de horeca, hebben de brouwerijen bieroverschotten. We zijn direct beginnen testen met verschillende recepturen. Op een bepaald moment hadden we een recept ontwikkeld,  waarin de vanille en de kruidnagel van het bier perfect samengingen met de smaken die onze zuurdesem afgeeft. De combinatie van die 2 elementen binnen een traditiebrood, geeft een fantastisch lekker brood als resultaat”, zegt Ives Deprez, Meesterbakker bij La Lorraine Bakery Group.

Het Leffe brood wordt gemaakt in twee varianten: het Leffe Blond brood en het Leffe Bruin meergranenbrood. Ze worden verkocht in de Delhaize supermarkten.

Brood voor goed doel

Door de grote toeloop in de supermarkten, gaan er de laatste weken minder voedseloverschotten naar de voedselbanken. Daarom beslisten de drie bedrijven om de lancering van het nieuwe brood te koppelen aan een actie waarmee ze de voedselbanken ondersteunen. Per vijf verkochte broden, gaat er één brood naar de voedselbanken.

Het bericht Nieuw Leffe-brood gelanceerd verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over