N-VA Leuven wil gedoogbeleid plexiregels behouden

18 mei 2021 | 11u12 | Gepost door redactie
Plexiglas
Het Leuvens stadsbestuur zou van plan zijn om de plexiregels met ingang vanaf woensdag alsnog te laten handhaven. N-VA Leuven vindt deze bocht van het stadsbestuur onbegrijpelijk en roept op tot "plexibiliteit".
Katrien Houtmeyers

Vorige week werd, minder dan 24 uur vóór de langverwachte heropening van de horecaterrassen, duidelijk dat horecazaken, tegen de eerder gemaakte afspraken in, steeds anderhalve meter tussen de tafelgezelschappen moeten respecteren, ook al worden de tafels gescheiden door plexischermen.

“Deze plotse wijziging botste terecht op veel onbegrip”, aldus federaal parlementslid en Leuvens gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers (N-VA). “Je zal maar duizenden euro’s geïnvesteerd hebben in plexischermen en dan amper 24 uur voor de heropening te horen krijgen dat je deze niet mag plaatsen. Gelukkig zegevierde ook in Leuven al snel het gezond verstand en werden deze plexiregels tot op heden niet gehandhaafd." 

"Hier dreigt nu evenwel verandering in te komen", aldus Houtmeyers. "Wij vernamen immers van diverse horecaondernemers dat het stadsbestuur vanaf woensdag alsnog zou optreden tegen het gebruik van plexischermen tussen twee tafelgezelschappen die geen anderhalve meter van elkaar staan. Wij begrijpen de bocht van het stadsbestuur eerlijk gezegd niet. Eerst kiest het stadsbestuur - terecht - de kant van de horecaondernemers, maar nu gaat men hen alsnog de rug toekeren. En wat dan gezegd van het feit dat het stadsbestuur vorig jaar in augustus zélf nog een groepsaankoop voor plexischermen voor de horeca organiseerde. Het stadsbestuur gaat dus nu optreden tegen wat men 9 maanden geleden nog zélf promootte?"

"Als de schermen alsnog moeten verdwijnen, dan betekent dit bovendien dat de terrascapaciteit makkelijk met een derde verminderd wordt. We hebben al zoveel gevraagd van onze horeca. Laten we het hen, nu ze eindelijk opnieuw mogen opendoen, niet nodeloos moeilijk maken. We roepen het Leuvens stadsbestuur dan ook op om alles te laten zoals het nu is en horecaondernemers niet te verplichten alsnog hun terrasopstelling te wijzigen."

Lees meer over